Alt du skal vide om Trivial Pursuit

Kom i gang med at spille og lær spilleregler og kategorier!

Trivial Pursuit er let at lære for enhver, men det kræver en form for viden for at kunne slutte i toppen! Spillet blev skabt af to canadiere, der mistede brikkerne i til deres Scrabble-spil. Derfra besluttede de sig for at skabe deres eget brætspil, hvilket blev startskuddet på det, vi kender som Trivial Pursuit i dag.

I dette indlæg vil vi klæde dig på til at dyste mod dine venner eller familiemedlemmer, og vi vil gå nærmere i dybden med Trivial Pursuit og dets spilleregler. Og selvfølgelig kategorier.

 

Om Trivial Pursuit og spilleregler

Trivial Pursuit

Spillets formål er at være den første spiller til at svare korrekt i hver eneste af de seks kategorier.

Du skal udfylde hele “tærten/osten”, hvor du får en sjettedel pr. rigtigt svar i den pågældende kategori. Derfra skal man svare korrekt på det afgørende spørgsmål i brættets centrum.

 

Setup

Fold brættet ud og stil kortene op. Rul terningerne på skift blandt jer – den med de højeste øjne starter. Herfra kaster I med terningen i rækkefølge i hvilken retning, der ønskes.

Trivial Pursuit

 

Når én af jer lander på en kategori, trækker en af jer andre et kort og læser spørgsmålet op. Nu skal der svares på spørgsmålet af spilleren, der er landet på kategorien. Svarer man korrekt får man lov til at få en ny tur. Denne tur slutter så, hvis man svarer forkert, og turen går videre til den næste i rækkefølgen.

Når I kommer hen til hovedkategorien og svarer rigtigt på spørgsmålet, modtager man en sjettedel af osten. Svarer man derimod svarer forkert, skal man forlade hovedkategorien inden næste runde.

 

Kategorier i Trivial Pursuit

Trivial Pursuit

Geografi
Underholdning
Historie
Kultur/litteratur
Natur/videnskab
Sport/fritid

I bestemmer selv, hvor akkurat svaret bør være, men gerne aftal det før I begynder spillet.

 

Trivial Pursuit Friends

Når I får udfyldt jeres ost, må I bevæge jer ind til midten. For herinde venter det afgørende spørgsmål. Svarer du rigtigt på spørgsmålet, er du den ultimative vinder! Svarer du forkert, gælder det om at komme ind i midten igen og prøve på ny.

Vores anbefalinger

Trivial Pursuit Harry Potter

Er du helt vild med Trivial Pursuit, kan vi varmt anbefale dig at tilkøbe en udvidelse, som blandt andet Big Bang Theory, Harry Potter eller Friends!

Disse udvidelser indeholder ikke et bræt, men tilføjer nye spørgsmål og en ny terning til spillet, som I kan benytte med et bræt fra et andet spil Trivial Pursuit.

Trivial Pursuit Big Bang Theory

Vi har naturligvis også alternativer til Trivial Pursuit.
Her vil vi anbefale Bezzerwizzer Original eller Bezzerwizzer Familie og ellers kan du tage et kig i vores spilkategori med quizspil!

 Vi har lavet en skattejagt til at rabatkuponkoder til vores hjemmeside.
Finder du en af dem, vil du få en rabat! Led endelig m

ed.