Familiens julehygge

Familiens julehygge

Familiens julehygge emmer at tid sammen og foregår med dem, du har mest kær. Man ser fætre, kusiner og andet godtfolk, der har slæbt sig med til det store julebord. Men hvad skal I lige bruge tiden på, mens I venter på næste omgang julemad til endnu en julefrokost?

Uanset om du har brug for at slå mave eller allerede er klar til næste omgang flæskesteg, så har vi her listet en række super sjove og underholdende spil op. Her er masser af forslag til familiens julehygge. Hele familien kan være med – også de små og gamle, der måske lige har taget en morfar i sofaen. Spillene er hurtige, men fanger med garanti alle.

Bliv nostalgisk og giv legen videre med Ali BabaAli Baba spil alibaba spillet brætspil retrospil retro spil barndom barndommens brætspil børnespil familiens julehygge

Du husker det måske spillet fra din barndom, hvor kamelen med ét pludselig sprang op! Men hvorfor så ikke give minderne videre?

Spil Ali Baba med de mindste i familien og se dem blive lige så forstrækket, som du også selv blev som barn. Dét er stadig lige sjovt som altid.

Spil som to spillere eller flere, hvor med yngste spiller er 4 år i ca. 15 minutter. Da spillet indeholder mindre genstande, så spil helst med voksenopsyn.

Måske også Mastermind eller Plumber Pants er noget for jer?

Saml jer om et sjovt spil Bubble Jungle fuld af kort, kugler og elefantsnabler!

Placer kugler i spillets holder og kom den imellem jer, så alle kan være med. Bland kort og uddel elefanterne mellem jer. For nu skal I trække et kort og dyste på samme tid!

Bubble Jungle børnespil danspil familiespil bubblejungle bublejungel bubeljungel jungel bobbeljungle boblejungel familiens julehygge

Men dyste? Hvordan? I skal forsøge at samle de kugler, der er vist på kortet med udfordringen! Men du skal kun fange de kugler, kortet siger, for har du for mange – straffes du.

Få fart over feltet med Bubble Jungle, hvor I kan være 2-6 spillere fra 5 år. Spillet varer cirka 30 minutter, og kan spilles igen og igen til familiens julehygge.

Deja Vu brætspil vildkatten dejavu hukommelsesspil hukommelse memory spil

Træn hukommelsen med DejaVu

Test din egen og din families hukommelse og reflekser!

DejaVu handler det nemlig om at være god til at huske og være hurtig på fingrene! Du skal nemlig hapse det kort fra midten af bordet efter figuren er afbilledet på kortet fra spillebunken.

Deja Vu brætspil vildkatten dejavu hukommelsesspil hukommelse memory spil børnespil familiespil familiens julehyggeSå saml familiemedlemmer fra alderen 8 år og opefter, så I nu kan dyste hvor gode I er til at huske og hvor hurtige I er på fingrene til at tage de rette figurer – og tager en af jer fejl.. Så må vedkommende sidde en runde over!

I kan samles 2-6 personer og spillet varer ca. 15 minutters sjov spilletid!
Det er lige sagen til familiens julehygge. Spillet minder meget om Vildkatten.

Quizzone Stories 1 stiller spørgsmål efter spørgsmål

Quizspillet Quizzone Stories 1 tager jer med på en rejse af spørgsmål. For hvert spørgsmåls svar leder hen til et nyt spørgsmål, som du aldrig havde set komme. Quizzone Stories 1 mandelgave brætspil kortspil selskabsspil familiespil rejsespil quizspil quisspil familiens julehyggeOvergangene er genialt spottet og er aldrig til at vide sig sikker på, på forhånd.

Så forbered dig på at tænke dig om, få et godt grin og få snakken i gang.

Saml jer om et spil Quizzone Stories 1 med de unge i familien fra 15 år, mens I sidder 2-8 spillere. Det tager cirka 15 minutters tid at spille, og kan spilles igen og igen.

Mangler du mere inspiration til julehygge for familien?

Til de mindste vil Chair Stack være et sjovt afbræk, der minder om Klodsmajor. Det er nemt og lige til, og spillet kan spilles på mange måder. Dyst i at lave det højeste tårn af stole eller se, hvem, der bliver taberen, når tårnet vælter.

Break Free er også til de mindste i familien. Her skal de dyste om at komme først ud af agent-håndjernene! Det kan være sjov underholdning for hele familien af se hvem af de mindste, der først bryder ud!

Spil som Ka Pai sammenlignes med et spil Sequence, Kryds og Tværs og Yatzy. Det er perfekt til at samles om til jul.

Vil I have lidt mere gang i den og masser af grin? Så er de tre runder i Time’s Up Party oplagt til at få jer til at hulke! Det er perfekt som julehygge til familier med større børn, hvor I elsker at gætte og tale.

Det samme er gældende med Gæt en tegning – ekstrem, hvor I kan risikere at skulle tegne med en store spøjse blyant!

Du kan læse mere om vores spil i vores blog. Her er der juletid på programmet i blogindlæg som kan give dig inspiration til brætspil på ønskesedlen eller de sjoveste mandelgaveidéer. Det samme gør sig gældende til julefrokost, hvor vi kommer med forslag til den våde julefrokost eller inspiration til en sjov julefrokost for voksne.

De omtalte brætspil