Guide: 5 sjove Monopoly spil

Guide: 5 sjove Monopoly spil

Monopoly er et af de mest populære brætspil i verdenen. Du kender måske endda en udgave af spillet under et andet navn: Matador. Men selvom det klassiske Matador, som vi kender herhjemme, ikke har ændret sig meget over de seneste årtier, er det ikke tilfældet med Monopoly.

Vi har derfor lavet denne guide over nogle af de mest populære udgaver af brætspillet, så du lettere kan finde det Monopoly-brætspil, der passer bedst til dig og din familie. Kan du ikke kende forskel på Monopoly og Matador? Så læs med om forskellen – eller forskellene i vores blogindlæg.

Monopoly Fortnite

Er dit barn besat af Fortnite, og vil du gerne lære mere om den verden, er Monopoly Fortnite spillet for jer.

monopoly fortnite

I dette brætspil konkurrerer du ikke med dine modstandere om at eje bygninger – du konkurrerer om overlevelse. Vigtigst af alt skal du prøve at overleve stormen.

I ruller to terninger: en almindelig terning og en handlingsterningen. Den almindelige terning bestemmer, hvilket felt du skal flytte til. Handlingsterningen gør det muligt for dig at skyde din modstander, bygge en mur, kaste en granat m.m.

I stedet for ejendomme og penge bliver dine point gjort op i liv (eller Hit Points). Du kan heale dig selv på bestemte felter, hvorimod andre felter dræner dit liv. Dine modstandere kan også skude dig og på den måde sænke dine HP. Den sidste overlevende vinder.


Monopoly Friends

Dette er spillet for dig, som elsker det klassiske Monopoly, men godt kunne tænke sig lidt ekstra 90’er charme.

Monopoly friends

Reglerne er de samme, men i Monopoly Friends spiller du som karaktererne fra din yndlings 90’er-sitcom, Friends (Venner). I skal som Ross, Rachel, Phoebe, Joey, Monica eller Chandler, genopleve forskellige episoder fra tv-serien, såsom “Den hvor Ross finder ud af det” eller “Den med katten.”

Den lækre nye indpakning giver spillet et let twist til klassikeren, hvis I savner at tale om, hvor svedig eller grineren 90’erne var.


Monopoly Mega

Monopoly Mega er alting større. Meget større.monopoly mega

Spillepladen er blevet udvidet med flere felter, og strækker sig nu over flere stater heriblandt Californien og Florida. Sedlerne går nu op til 1.000 dollars, så du ikke skal rode med at finde alle 100-dollarsedlerne for, at du kan betale din ekstravagante husleje, din søn prøver at presse ud af dig. Du kan endda bygge skyskrabere og togdepoter på dine ejendomme.

Fordelen ved Mega udgaven er, at spillet faktisk også går hurtigere. Et gennemsnitligt spil, selv med otte spillere, tager kun omkring 90 minutter.

monopoly megaDet er, fordi de har introduceret en fart-terning og busbilletter. Fart-terningen giver dig en chance for at tage en gratis rejse til den nærmeste ejendom, der ikke er ejet af andre.

Du risikerer dog også automatisk at ende på en ejendom, hvor du skal betale husleje til en anden spiller. Busbilletterne lader dig rejse til en udvalgt plads på brættet, men pas på! De udløber.

Kender du ikke forskel på Monopoly og Matador? Så læs med om forskellene.


Monopoly Junior

Monopoly Junior

Junior-udgaven er rettet mod de yngste og småbørnsfamilier.

Hvert spil tager kun omkring 30 minutter og egner sig til børn på 5 år og op.

Brætspillet sætter en dyd i at formidle reglerne på en enkel og let måde.

Den tager afsæt i børnenes egen verden, og derfor er adresserne udskiftet med eksempelvis isbutikker eller den zoologiske have.


Monopoly Cheaters

Monopoly cheaters

Monopoly Cheaters er svindel og humbug. Sådan er spillet bare, hihi.

I Cheaters udgaven er regler til at for at blive bøjet, banken er til for at blive berøvet og du kan ikke stole på nogen som helst. Bedrageri bliver endda belønnet. Det kommer til udtryk ved de unikke ‘Snydekorte’.

Hvis det lykkedes dig at udføre den form for svindel, som et af de fem snydekort på brættet beskriver, får du en belønning. Men hvis du bliver taget i akten, risikerer du en hård konsekvens, som for eksempel at blive lænket til brættet.

Monopoly cheatersCheaters er markant anderledes fra de almindelige typer af Monopoly, og henvender sig derfor til dem, der gerne vil have mere kompleksitet og ikke frygter at skændes med sin familie og modstandere.

Kan du ikke kende forskel på Monopoly og Matador? Så læs med i vores blogindlæg om forskellene!

Flere Monopoly spil

Monopoly kommer i mange forskellige udgaver – og bliver ved med at være innovative i sine samarbejder. Derfor kan denne liste selvfølgelig fortsætte i uendeligheder med at give eksempler på fede Monopoly brætspil. For der til altid være et, der falder mere i din smag end andre. Du kan læse med og finde dine favoritter eller gøre dig ekstra overvejelser for dit nyt Monopoly spil.

Monopoly Arcade Pac-Man

Monopoly Arcade Pacman matador familiespil brætspilSpillet kommer fra Hasbro, som har skabt dette Monopoly spil som fejring af Pac-Mans 40 års jubilæum. Derfor får I en lille arcade spilleautomat med, der har en central mekanisme i spillet!

Monopoly Arcade Pac-Man lader jer og fans af den originale Pac-Man genopleve spiloplevelser. Måske også genopleve minder fra din barndom i dette Monopoly Arcade Pac-Man spil! Spil om point frem for pengesedler og løb fra spøgelset!

Monopoly Ultimate Banking

Monopoly Ultimate BankingEt andet eksempel, der er indeholder noget nyt, er Monopoly Ultimate Banking. Her skifter I pengesedler ud med betalingskort, hvor I modtager en betalingsautomat, der holder styr på hver krone og øre, I har. Måske I også kan snuppe lidt fra hinanden? 😉

Det kan give de mindste i familien en god forståelse for at penge forsvinder fra kontoen, selvom man ikke har pengesedler i hånden. Det kan I øve i Monopoly Junior Elektronisk Bank.

Monopoly For Sore Losers

Noget helt andet, der nok går lidt i tråd med Monopoly Cheaters, er spillet Monopoly For Sore Losers! Her er det vendt liiiidt op og ned og på hovedet i forhold til et af de normale Monopoly spil. Her har du nemlig til opgave at gøre alle de trælse ting fra Monopoly for at tjene penge. Nemlig at gå i fængsel – frivilligt! Du kan også betale leje med et smil på løben, for nu får du penge for det!

Guide: 5 sjove Monopoly spil

Monopoly er et af de mest populære brætspil i verdenen. Du kender måske endda en udgave af spillet under et andet navn: Matador. Men selvom det klassiske Matador, som vi kender herhjemme, ikke har ændret sig meget over de seneste årtier, er det ikke tilfældet med Monopoly.

Vi har derfor lavet denne guide over nogle af de mest populære udgaver af brætspillet, så du lettere kan finde det Monopoly-brætspil, der passer bedst til dig og din familie. Kan du ikke kende forskel på Monopoly og Matador? Så læs med om forskellen – eller forskellene i vores blogindlæg.

Monopoly Fortnite

Er dit barn besat af Fortnite, og vil du gerne lære mere om den verden, er Monopoly Fortnite spillet for jer.

I dette brætspil konkurrerer du ikke med dine modstandere om at eje bygninger – du konkurrerer om overlevelse. Vigtigst af alt skal du prøve at overleve stormen.

I ruller to terninger: en almindelig terning og en handlingsterningen. Den almindelige terning bestemmer, hvilket felt du skal flytte til. Handlingsterningen gør det muligt for dig at skyde din modstander, bygge en mur, kaste en granat m.m.

I stedet for ejendomme og penge bliver dine point gjort op i liv (eller Hit Points). Du kan heale dig selv på bestemte felter, hvorimod andre felter dræner dit liv. Dine modstandere kan også skude dig og på den måde sænke dine HP. Den sidste overlevende vinder.

monopoly fortnite
monopoly fortnite
Monopoly friends brætspil Venner familiespil selskabsspil

Monopoly Friends

Dette er spillet for dig, som elsker det klassiske Monopoly, men godt kunne tænke sig lidt ekstra 90’er charme.

Reglerne er de samme, men i Monopoly Friends spiller du som karaktererne fra din yndlings 90’er-sitcom, Friends (Venner). I skal som Ross, Rachel, Phoebe, Joey, Monica eller Chandler, genopleve forskellige episoder fra tv-serien, såsom “Den hvor Ross finder ud af det” eller “Den med katten.”

Den lækre nye indpakning giver spillet et let twist til klassikeren, hvis I savner at tale om, hvor svedig eller grineren 90’erne var.

Monopoly Mega

Monopoly Mega er alting større. Meget større.

Spillepladen er blevet udvidet med flere felter, og strækker sig nu over flere stater heriblandt Californien og Florida. Sedlerne går nu op til 1.000 dollars, så du ikke skal rode med at finde alle 100-dollarsedlerne for, at du kan betale din ekstravagante husleje, din søn prøver at presse ud af dig. Du kan endda bygge skyskrabere og togdepoter på dine ejendomme.

Fordelen ved Mega udgaven er, at spillet faktisk også går hurtigere. Et gennemsnitligt spil, selv med otte spillere, tager kun omkring 90 minutter.

Det er, fordi de har introduceret en fart-terning og busbilletter. Fart-terningen giver dig en chance for at tage en gratis rejse til den nærmeste ejendom, der ikke er ejet af andre. Du risikerer dog også automatisk at ende på en ejendom, hvor du skal betale husleje til en anden spiller. Busbilletterne lader dig rejse til en udvalgt plads på brættet, men pas på! De udløber.

monopoly mega
monopoly mega
Monopoly Junior

Monopoly Junior

Junior-udgaven er rettet mod de yngste og småbørnsfamilier.

Hvert spil tager kun omkring 30 minutter og egner sig til børn på 5 år og op.

Brætspillet sætter en dyd i at formidle reglerne på en enkel og let måde. Den tager afsæt i børnenes egen verden, og derfor er adresserne udskiftet med eksempelvis isbutikker eller den zoologiske have.

Monopoly Cheaters

Monopoly Cheaters er fuld af svindel og humbug. Sådan er spillet bare, hihi.

I Cheaters udgaven er regler til at for at blive bøjet, banken er til for at blive berøvet og du kan ikke stole på nogen som helst. Bedrageri bliver endda belønnet. Det kommer til udtryk ved de unikke ‘Snydekorte’.

Hvis det lykkedes dig at udføre den form for svindel, som et af de fem snydekort på brættet beskriver, får du en belønning. Men hvis du bliver taget i akten, risikerer du en hård konsekvens, som for eksempel at blive lænket til brættet.

Cheaters er markant anderledes fra de almindelige typer af Monopoly, og henvender sig derfor til dem, der gerne vil have mere kompleksitet og ikke frygter at skændes med sin familie og modstandere.

Kan du ikke kende forskel på Monopoly og Matador? Så læs med i vores blogindlæg om forskellene!

Monopoly cheaters
Monopoly cheaters

Flere Monopoly spil

Monopoly kommer i mange forskellige udgaver – og bliver ved med at være innovative i sine samarbejder. Derfor kan denne liste selvfølgelig fortsætte i uendeligheder med at give eksempler på fede Monopoly brætspil. For der til altid være et, der falder mere i din smag end andre. Du kan læse med og finde dine favoritter eller gøre dig ekstra overvejelser for dit nyt Monopoly spil.

Monopoly Arcade Pacman matador familiespil brætspil

Monopoly Arcade Pac-Man

Spillet kommer fra Hasbro, som har skabt dette Monopoly spil som fejring af Pac-Mans 40 års jubilæum. Derfor får I en lille arcade spilleautomat med, der har en central mekanisme i spillet!

Monopoly Arcade Pac-Man lader jer og fans af den originale Pac-Man genopleve spiloplevelser. Måske også genopleve minder fra din barndom i dette Monopoly Arcade Pac-Man spil! Spil om point frem for pengesedler og løb fra spøgelset!

Monopoly Ultimate Banking

Et andet eksempel, der er indeholder noget nyt, er Monopoly Ultimate Banking. Her skifter I pengesedler ud med betalingskort, hvor I modtager en betalingsautomat, der holder styr på hver krone og øre, I har. Måske I også kan snuppe lidt fra hinanden? 😉

Det kan give de mindste i familien en god forståelse for at penge forsvinder fra kontoen, selvom man ikke har pengesedler i hånden. Det kan I øve i Monopoly Junior Elektronisk Bank.

Monopoly For Sore Losers

Noget helt andet, der nok går lidt i tråd med Monopoly Cheaters, er spillet Monopoly For Sore Losers! Her er det vendt liiiidt op og ned og på hovedet i forhold til et af de normale Monopoly spil. Her har du nemlig til opgave at gøre alle de trælse ting fra Monopoly for at tjene penge. Nemlig at gå i fængsel – frivilligt! Du kan også betale leje med et smil på løben, for nu får du penge for det!

Monopoly Ultimate Banking
Monopoly for Sore Losers matador brætspil familiespil cheaters edition snyd dårlig taber dårlige

De omtalte brætspil