Guide: 5 sjove Monopoly spil

Guide: 5 sjove Monopoly spil

Monopoly er et af de mest populære brætspil i verdenen. Du kender måske endda en udgave af spillet under et andet navn: Matador. Men selvom det klassiske Matador, som vi kender herhjemme, ikke har ændret sig meget over de seneste årtier, er det ikke tilfældet med Monopoly.

Vi har derfor lavet denne guide over nogle af de mest populære udgaver af brætspillet, så du lettere kan finde det Monopoly-brætspil, der passer bedst til dig og din familie.

Er dit barn besat af Fortnite, og vil du gerne lære mere om den verden, er Monopoly Fortnite spillet for jer.

I dette brætspil konkurrerer du ikke med dine modstandere om at eje bygninger – du konkurrerer om overlevelse. Vigtigst af alt skal du prøve at overleve stormen.

I ruller to terninger: en almindelig terning og en handlingsterningen. Den almindelige terning bestemmer, hvilket felt du skal flytte til. Handlingsterningen gør det muligt for dig at skyde din modstander, bygge en mur, kaste en granat m.m.

I stedet for ejendomme og penge bliver dine point gjort op i liv (eller Hit Points). Du kan heale dig selv på bestemte felter, hvorimod andre felter dræner dit liv. Dine modstandere kan også skude dig og på den måde sænke dine HP. Den sidste overlevende vinder.

Dette er spillet for dig, som elsker det klassiske Monopoly, men godt kunne tænke sig lidt ekstra 90’er charme.

Reglerne er de samme, men i Monopoly Friends spiller du som karaktererne fra din yndlings 90’er-sitcom, Friends (Venner). I skal som Ross, Rachel, Phoebe, Joey, Monica eller Chandler, genopleve forskellige episoder fra tv-serien, såsom “Den hvor Ross finder ud af det” eller “Den med katten.”

Den lækre nye indpakning giver spillet et let twist til klassikeren, hvis I savner at tale om, hvor svedig eller grineren 90’erne var.

Monopoly Junior er rettet mod de yngste og småbørnsfamilier.

Hvert spil tager kun omkring 30 minutter og egner sig til børn på 5 år og op.

Brætspillet sætter en dyd i at formidle reglerne på en enkel og let måde. Den tager afsæt i børnenes egen verden, og derfor er adresserne udskiftet med eksempelvis isbutikker eller den zoologiske have.

Monopoly Cheaters er svindel og humbug. Sådan er spillet bare, hihi.

I Cheaters er regler til at for at blive bøjet, banken er til for at blive berøvet og du kan ikke stole på nogen som helst. Bedrageri bliver endda belønnet. Det kommer til udtryk ved de unikke ‘Snydekorte’. Hvis det lykkedes dig at udføre den form for svindel, som et af de fem snydekort på brættet beskriver, får du en belønning. Men hvis du bliver taget i akten, risikerer du en hård konsekvens, som for eksempel at blive lænket til brættet.

Cheaters er markant anderledes fra de almindelige typer af Monopoly, og henvender sig derfor til dem, der gerne vil have mere kompleksitet og ikke frygter at skændes med sin familie og modstandere.

Monopoly Mega er alting større. Meget større.

Spillepladen er blevet udvidet med flere felter, og strækker sig nu over flere stater heriblandt Californien og Florida. Sedlerne går nu op til 1.000 dollars, så du ikke skal rode med at finde alle 100-dollarsedlerne for, at du kan betale din ekstravagante husleje, din søn prøver at presse ud af dig. Du kan endda bygge skyskrabere og togdepoter på dine ejendomme.

Fordelen ved Monopoly Mega er, at spillet faktisk også går hurtigere. Et gennemsnitligt spil, selv med otte spillere, tager kun omkring 90 minutter.

Det er, fordi de har introduceret en fart-terning og busbilletter. Fart-terningen giver dig en chance for at tage en gratis rejse til den nærmeste ejendom, der ikke er ejet af andre. Du risikerer dog også automatisk at ende på en ejendom, hvor du skal betale husleje til en anden spiller. Busbilletterne lader dig rejse til en udvalgt plads på brættet, men pas på! De udløber.

Måske har du allerede en favorit? ? 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *