Guide: Ticket To Ride spil

Guide: Ticket To Ride spil

Ticket to Ride er et af de mest populære nyere brætspil. Siden det først blev udgivet i 2004, har det solgt over tre millioner kopier og vundet flere priser. Derfor er der også blevet lavet et væld af nye udgaver, spin-offs og udvidelser. De dækker alt fra New Yorks metrosystem til hele Jorden. Det store udvalg betyder, at du kan få næsten en hvilken som helst oplevelse, men det kan også gøre det svært at finde den bedste udgave af Ticket to Ride til dig.

Vi har derfor lavet denne lille guide, som giver dig et lille indblik i, hvad Ticket to Ride er – og hvilken udgave, der passer bedst til dig.

Hvad er Ticket to Ride?

Ticket to Ride er et brætspil fra Days of Wonder, hvor du konkurrerer mod andre spillere om at have det bedste togselskab eller jernbanevirksomhed. Det betyder, at du har bygget en togbane mellem flere bestemte destinationer eller har den længste toglinje.

Hver tur kan du gøre én af tre ting:

Træk to togkort i en eller flere farver.
Træk tre billetter med destinationer, vælg et og læg de to andre i bunden af kortene.
Læg en rute mellem to stationer med dine farvede togbrikker og de tilsvarende de farvede togkort, du har på hånden.

Spillet slutter, når en af jer har to eller færre farvede togbrikker tilbage. Så tager I alle hver en sidste tur. Når alle har overstået deres tur, tæller man pointe sammen. Den af jer med flest point vinder.

Hvilket Ticket to Ride er det bedste til dig?

Ticket to Ride USA er klassikeren. I denne udgave er du en tog-magnat i 1800-tallet, der skal lægge den første jernbane i Amerika og forbinde det vilde vesten med de nordamerikanske storbyer på østkysten.

Spillets store udfordring er at balancere din egen grådighed med presset fra dine konkurrenter, som også skal udbygge deres linjer – og derfor kan ende med at snuppe en af dine planlagte ruter lige foran din næse.

Hvis du vil have den oprindelige oplevelse uden ekstra flæser eller komplekse tilføjelser, er Ticket to Ride USA dit bedste valg.

Ticket to Ride Europe er den første spin-off af klassikeren. Du skal igen bygge jernbaner og toglinjer, men denne gang foregår brætspillet i Europa og dele af Rusland i begyndelsen af 1900-tallet.

Reglerne er næsten de samme som Ticket to Ride USA. Men de introducerer også togstationer og to nye former for ruter: færger og tunneller.

Togstationer giver dig mulighed for at ofre point i bytte for at bruge en rute, som en konkurrent allerede har taget. Færger fungerer på samme måde som toge. Tunneller derimod giver dig en større belønning, men er også mere risikable, fordi de kræver flere togkort.

Som den første store spin-off er Europe også udgaven med de fleste af de regler og mekanismer, som du kender fra senere udgave.

Ticket to Ride Nordic Countries er en mere hyggelig oplevelse. Denne gang skal du nemlig bygge togbaner mellem Danmark, Sverige, Norge og Finland. Spillet bliver yderligere intimt af, at man kun kan være to-tre spillere.

På trods af, at du måske føler dig mere hjemme med Nordic, er spillet også væsentligt mere aggressivt, fordi spillerne også konkurrerer om færre ruter.

Det er det perfekte spil, hvis du og dine venner eller familie gerne vil have en mere hjemlig oplevelse – men stadig har en stærk konkurrenceånd.

Ticket to Ride New York skal du og 1-3 andre spillere kæmpe om kontrollen over hele Manhattans transportsystem. I stedet for kun at lægge toge, skal I duellere på busser, metrolinjer og taxaer.

Ulig de andre udgaver, er New York-udgaven en kortere, men også mere intens, oplevelse. Hvert spil tager kun omkring 10-15 min.

Hvis I elsker New York, og gerne vil have flere hurtige oplevelser, er New York det rette valg for jer.

Ticket to Ride First Journey er designet til børn og børnefamilier. I skal som i Ticket to Ride Europe bygge toglinjer over Europa, samt dele af Rusland og Tyrkiet.

Det giver alle en god introduktion til Ticket to Ride og dets regler. Ruterne er kortere og spillet tager omkring 15-30 minutter.

Hvis du gerne vil give dine børn en bedre fornemmelse for geografi eller sætte dem på første skridt på rejsen mod at blive en fremragende strateg, er First Journey det rette valg.

Ticket to Ride Rails and Sails er en gigantisk udgave! Det er det største Ticket to Ride-spil til dato. I stedet for at I bygger et jernbanesystem over et kontinent eller land, er det nu hele verdenen, der skal erobres med toge, tunneller og skibsruter.

Udover brætspillets enorme vidde, er færger og skibe nu endnu vigtigere. I starter hver med tre havne, så når du bygger en rute til en havneby, kan du placere en havn i byen. Havne giver dig endnu bedre muligheder til at bygge til andre lande eller sågar kontinent, så det kan være en god idé at prioritere dem, hvis du vil besejre dine modstandere.

Ticket to Ride Rails and Sails er spillet til dem, der gerne vil have en helt aften til at gå med strategi, taktik og komplekse beslutninger. Et typisk spil tager mellem 90-120 minutter.

Vi håber, at du har fået lidt inspiration og idéer til, hvilket Ticket to Ride-brætspil, der passer bedst til dig. Du kan finde dem og et ton af andre spil i vores shop.

God fornøjelse – og må den mest udspekulerede magt vinde!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *