Guide: Ticket To Ride spil

Guide: Ticket to Ride spil

Velkommen til vores guide til Ticket to Ride spil!

Vores guide Ticket To Ride spil vil være med til at give dig et lille indblik i, hvad Ticket To Ride spillene er – og hvilken udgave, der passer bedst til dig.

Hvad er Ticket To Ride spillet?

Jo ser du, det er et brætspil, som er et af de mest populære nyere brætspil! Siden det først blev udgivet i 2004, har det solgt over tre millioner kopier og vundet flere priser.

Ticket To Ride er skabt af Days of Wonder, hvor du konkurrerer mod andre spillere om at have det bedste togselskab eller jernbanevirksomhed. Du skal bygge dit togselskab med jernbaner mellem destinationer på spillepladen. Destinationerne er byer i lande eller i dele af verden, hvor du via dine destinationskort skal forbinde byer med dine togbaner.

Det betyder i sidste ende, at du har bygget en eller flere togbaner mellem flere bestemte destinationer. Måske du også ender med at have den længste toglinje! (Psst, det er en go ting!)

Under din tur kan du gøre én af tre ting:

1. Trække to togkort i en eller flere farver – vælger du et regnbuekortet fra de synlige kort på bordet, må du ikke vælge flere.
2. Trække tre billetter med destinationer – vælg et og læg de to andre i bunden af kortene.
3. Placere en rute mellem to destinationer med dine farvede togbrikker og de tilsvarende de farvede togkort, du har på hånden.

Du skal derfor have en plan for hvor og hvornår du vil bygge – for det kan godt tage liiiidt tid at ‘spare kort op’ til at du kan bygge en rute. Spillet slutter, når en af jer har to eller færre farvede togbrikker tilbage. Så tager I alle hver en sidste tur. Når alle har overstået deres tur, tæller man pointe sammen. Den af jer med flest point vinder.

Hvilket Ticket to Ride er det bedste til dig?
Læs med i vores guide: Ticket to Ride spil.

Ticket To Ride USA

Dette spil er klassikeren og starteren i Ticket To Ride-serien. I denne udgave er du en togbaron eller -baronesse i 1800-tallet, der skal lægge den første jernbane i Amerika. Du skal forbinde det vilde vesten med de nordamerikanske storbyer på østkysten.

Spillets store udfordring er at balancere din egen grådighed med presset fra dine konkurrenter, som også skal udbygge deres linjer. Derfor kan de ende med at snuppe en af dine planlagte ruter lige foran din næse.

Hvis du vil have den oprindelige oplevelse uden ekstra dikkedar eller komplekse tilføjelser, er Ticket To Ride USA dit bedste valg.

Ticket to ride USA brætspil spilleaften kortspil selskabsspil familiespil
Ticket To Ride Europe
Ticket to ride Europe brætspil selskabsspil familiespil

Ticket To Ride Europe

Denne udgaven er den første spin-off af klassikeren i TTR fra samme udgiver. Du skal igen bygge jernbaner og toglinjer, men denne gang foregår brætspillet i Europa og dele af Rusland i begyndelsen af 1900-tallet.

Reglerne er næsten de samme som i originalspillet med TTR USA. Her introduceres dog også togstationer og to nye former for ruter: færger og tunneller.

Togstationer giver dig mulighed for at ofre point i bytte for at bruge en rute, som en konkurrent allerede har taget. Færger fungerer på samme måde som toge. Tunneller derimod giver dig en større belønning, men er også mere risikable, fordi de kræver flere togkort.

Som den første store spin-off, er Europe også udgaven med de fleste af de regler og mekanismer, som du vil kende fra senere udgave.

Ticket To Ride Nordic Countries

Nordic Countries i serien af Ticket to Ride er en mere hyggelig og måske mere genkendelig oplevelse. Denne gang skal du nemlig bygge togbaner mellem Danmark, Sverige, Norge og Finland. Spillet bliver yderligere intimt af, at man kun kan være to-tre spillere.

På trods af, at du måske føler dig mere hjemme med Nordic, er brætspillet også væsentligt mere aggressivt, fordi I også konkurrerer om færre ruter. Nogle synes det er helt perfekt, for så kan man hyggesnakke imens, men andre skal have en hardcore strategi for at hygge sig. Er du strategen, der elsker at planlægge din rejse, så læs med om Ticket to Ride Rails and sails!

Nordic Countries udgaven er det perfekte brætspil, hvis du og dine venner eller familie gerne vil have en mere hjemlig oplevelse. Og stadig har en stærk konkurrenceånd med i brætspillet.

Ticket To Ride Nordic Countries
Ticket to ride First journey børnespil gode brætspil til børn familiespil

Ticket To Ride First Journey

Denne First Journey udgave er designet til børn og børnefamilier. Som altid i spillene i denne serie, skal I bygge toglinjer. Nu over Europa og dele af Rusland samt Tyrkiet.

First Journey udgaven giver jer en god introduktion til spilserien og dets regler, da det er let og lige til at komme i gang. Ruterne, som I skal bygge togbaner på, er kortere og spillet tager omkring 15-30 minutter.

Hvis du gerne vil give dine børn en bedre fornemmelse for geografi eller sætte dem på første skridt på rejsen mod at blive en fremragende strateg, er First Journey det rette valg. I kan altid starte med denne udgave og når alle mestrer det, så opgrader og find et af de ovenstående spil, der giver jer nye muligheder i spilserien.

Ticket To Ride New York, Ticket To Ride London & Ticket To Ride Amsterdam

I disse tre spil skal du og 1-3 andre spillere kæmpe om kontrollen over hele Manhattans transportsystem i New York-udgaven. Eller kæmpe om at opkræve busruter i det fashionable London i London-udgaven! Eller opbygge et handelsnetværk i det sande hjerte af global økonomi, aka Amsterdam.

I stedet for kun at lægge toge, skal I duellere på busser, metrolinjer og taxaer eller opleve datidens transportmidler. Du vil også møde dobbeltdækkerbusser, den famøse sorte taxi og yellow submarines i London. Det er to tilføjelser, der får disse to udgaver til at skille sig ud og blive specielle – og specielt fede.

Ulig de andre Ticket To Ride udgaver, er Ticket To Ride New York, London go Amsterdam udgaverne en anelse kortere i spilletid. Det giver jer dog en mere intens, oplevelse. Hvert spil tager kun omkring 10-15 minutter at gennemgøre, så det er hurtigt at komme i gang. Dog får I rig mulighed for at spille over flere omgange og spillene er stadig vildt fede.

Så vil du og din familie eller have et spil, der er let at sætte sig ind i og hurtigt at udføre – men med mange gentagelser uden problemer, så er disse to de helt rette for jer.

Ticket to ride new york brætspil familiespil selskabsspil spilleaften
Ticket To Ride London brætspil selskabsspil familiespil rejsespil
Ticket to ride Amsterdam brætspil selskabsspil familiespil rejsespil mandelgave julefrokost
Ticket to ride rails and sails
Ticket to ride rails and sails

Ticket To Ride Rails and Sails

Nogle vil mene, at vi har gemt den bedste til sidst, for dette er en gigantisk udgave af Ticket To Ride-serien! Det er det største af brætspillene til dato. I stedet for at I bygger et jernbanesystem over et kontinent eller land, er det nu hele verdenen, der skal erobres med toge, tunneller og skibsruter.

Udover brætspillets enorme vidde, er færger og skibe nu endnu vigtigere. I starter hver med tre havne, så når du bygger en rute til en havneby, kan du placere en havn i byen. Havne giver dig endnu bedre muligheder til at bygge til andre lande eller sågar kontinent, så det kan være en god idé at prioritere dem, hvis du vil besejre dine modstandere.

Rails and Sails er spillet til jer, der gerne vil have en helt aften til at gå med strategi, taktik og komplekse beslutninger. Et typisk spil tager mellem 90-120 minutter.

Rigtig god fornøjelse med dit Ticket To Ride spil.

Vil du læse mere om alle spillene i Ticket To Ride-serien? Så læs med på skabernes hjemmeside!

De omtalte brætspil

Vi håber, at du har fået lidt inspiration og idéer med denne guide: Ticket To Ride spil. Vi håber du finder et, der passer bedst til dig. Du kan finde en liste over dem her og et ton af andre spil i vores shop.

God fornøjelse – og må den mest udspekulerede magt vinde!