Guide: Ticket To Ride spil

Guide: Ticket To Ride spil

Velkommen til vores guide til Ticket to Ride spil!

Ticket To Ride spil er et af de mest populære nyere brætspil! Siden det først blev udgivet i 2004, har det solgt over tre millioner kopier og vundet flere priser. Du kan derfor både fokusere på bestemte byer eller dele af verden – og nu faktisk også hele verden. Det store udvalg betyder, at du kan få næsten en hvilken som helst oplevelse, men det kan også gøre det svært at finde den bedste udgave af spil til dig.

Vores guide Ticket To Ride spil er derfor med til at give dig et lille indblik i, hvad Ticket To Ride spillene er – og hvilken udgave, der passer bedst til dig.

Men først, hvad er Ticket to Ride?

Ticket To Ride er et brætspil fra Days of Wonder, hvor du konkurrerer mod andre spillere om at have det bedste togselskab eller jernbanevirksomhed. Det betyder, at du har bygget en togbane mellem flere bestemte destinationer eller har den længste toglinje.

Hver tur kan du gøre én af tre ting:

1. Træk to togkort i en eller flere farver.
2. Træk tre billetter med destinationer, vælg et og læg de to andre i bunden af kortene.
3. Læg en rute mellem to stationer med dine farvede togbrikker og de tilsvarende de farvede togkort, du har på hånden.

Spillet slutter, når en af jer har to eller færre farvede togbrikker tilbage. Så tager I alle hver en sidste tur. Når alle har overstået deres tur, tæller man pointe sammen. Den af jer med flest point vinder.

Hvilket Ticket to Ride er det bedste til dig?
Læs med i vores guide: Ticket to Ride spil.

Ticket To Ride USA

Dette spil er klassikeren i Ticket To Ride-serien. I denne udgave er du en tog-baron eller baronesse i 1800-tallet, der skal lægge den første jernbane i Amerika. Du skal forbinde det vilde vesten med de nordamerikanske storbyer på østkysten.

Spillets store udfordring er at balancere din egen grådighed med presset fra dine konkurrenter, som også skal udbygge deres linjer. Derfor kan de ende med at snuppe en af dine planlagte ruter lige foran din næse.

Hvis du vil have den oprindelige oplevelse uden ekstra dikkedar eller komplekse tilføjelser, er Ticket To Ride USA dit bedste valg.

Ticket to ride USA
Ticket To Ride Europe
Ticket to ride Europe

Ticket To Ride Europe

Denne udgaven er den første spin-off af klassikeren i TTR fra samme udgiver. Du skal igen bygge jernbaner og toglinjer, men denne gang foregår brætspillet i Europa og dele af Rusland i begyndelsen af 1900-tallet.

Reglerne er næsten de samme som i originalspillet med TTR USA. Her introduceres dog også togstationer og to nye former for ruter: færger og tunneller.

Togstationer giver dig mulighed for at ofre point i bytte for at bruge en rute, som en konkurrent allerede har taget. Færger fungerer på samme måde som toge. Tunneller derimod giver dig en større belønning, men er også mere risikable, fordi de kræver flere togkort.

Som den første store spin-off, er Europe også udgaven med de fleste af de regler og mekanismer, som du vil kende fra senere udgave.

Ticket To Ride Nordic Countries

Med Nordic Countries er en mere hyggelig og måske mere genkendelig oplevelse. Denne gang skal du nemlig bygge togbaner mellem Danmark, Sverige, Norge og Finland. Spillet bliver yderligere intimt af, at man kun kan være to-tre spillere.

På trods af, at du måske føler dig mere hjemme med Nordic, er brætspillet også væsentligt mere aggressivt, fordi I også konkurrerer om færre ruter.

Det er det perfekte spil, hvis du og dine venner eller familie gerne vil have en mere hjemlig oplevelse. Og stadig har en stærk konkurrenceånd med i brætspillet.

Ticket To Ride Nordic Countries
Ticket to ride First journey

Ticket To Ride First Journey

Denne First Journey udgave er designet til børn og børnefamilier. I skal som i altid i spillene, bygge toglinjer. Nu over Europa, samt dele af Rusland og Tyrkiet.

Det giver alle en god introduktion til spilserien og dets regler. Ruterne er kortere og spillet tager omkring 15-30 minutter.

Hvis du gerne vil give dine børn en bedre fornemmelse for geografi eller sætte dem på første skridt på rejsen mod at blive en fremragende strateg, er First Journey det rette valg.

Ticket To Ride New York & Ticket To Ride London

I disse to spil skal du og 1-3 andre spillere kæmpe om kontrollen over hele Manhattans transportsystem. Eller hele opkræve busruter i det fashionable London! I stedet for kun at lægge toge, skal I duellere på busser, metrolinjer og taxaer. Du vil også møde dobbeltdækkerbusser, den famøse sorte taxi og yellow submarines i London udgaven!

Ulig de andre udgaver, er disse to udgaver en kortere, men også mere intens, oplevelse. Hvert spil tager kun omkring 10-15 minutter at gennemgøre. Her er dog rig mulighed for at spille over flere omgange.

Så vil du og din familie eller have et spil, der er let at sætte sig ind i og hurtigt at udføre – men med mange gentagelser, så er disse to de helt rette for jer.

Ticket to ride new york
Ticket To Ride London
Ticket to ride rails and sails
Ticket to ride rails and sails

Ticket To Ride Rails and Sails

Nogle vil mene, at vi har gemt den bedste til sidst, for dette er en gigantisk udgave af Ticket To Ride-serien! Det er det største af brætspillene til dato. I stedet for at I bygger et jernbanesystem over et kontinent eller land, er det nu hele verdenen, der skal erobres med toge, tunneller og skibsruter.

Udover brætspillets enorme vidde, er færger og skibe nu endnu vigtigere. I starter hver med tre havne, så når du bygger en rute til en havneby, kan du placere en havn i byen. Havne giver dig endnu bedre muligheder til at bygge til andre lande eller sågar kontinent, så det kan være en god idé at prioritere dem, hvis du vil besejre dine modstandere.

Rails and Sails er spillet til jer, der gerne vil have en helt aften til at gå med strategi, taktik og komplekse beslutninger. Et typisk spil tager mellem 90-120 minutter.

Rigtig god fornøjelse med dit Ticket To Ride spil.

De omtalte brætspil

Vi håber, at du har fået lidt inspiration og idéer med denne guide: Ticket To Ride spil. Vi håber du finder et, der passer bedst til dig. Du kan finde dem og et ton af andre spil i vores shop.

God fornøjelse – og må den mest udspekulerede magt vinde!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *