De sjoveste lege til rusugen

De sjoveste selskabslege til rusugen

Lege til rusugen eller til fester er en god icebreaker eller partystarter!

Skal der være fest er sjove selskabslege et vigtig element for at skabe de fedeste minder. Du kan derfor læse dette blogindlæg og få inspiration til selskabslege med druk – eller uden, så du kan holde den sjoveste rusuge eller fredagsbar.
Du vil møde druk aktiviteter, der sætter jer på prøve. Der vil også være forskellige drukspil med bordtennisbold i vores liste nedenfor.

God fornøjelse!

Fireball

Saml hele festen fra rusugen omkring spisebordet (eller hvilket som helst bord, I har tilgængeligt), fyr op for musikken og hav jeres alkohol klar. Det kan være en god idé at fjerne stole, så I står op og mærker stressen!

Det skal I bruge
 1. Kopper – både nogle, der skal fyldes med drikkelse og to-fire, der ikke fyldes, da det er jeres start-kopper
 2. Lige så mange tennisbolde som I har kopper uden alkohol
 3. Alkohol eller sodavand
Det I skal huske
 1. Hav mindst to kopper uden alkohol og ligeledes to bordtennisbolde klar.
  .
 2. Det gælder om at ramme den af start-kopperne, du står med. Du skal bare lige huske på, at bolden skal ramme bordet først!
  ..
 3. Kaster du bolden, så den rammer i, i første forsøg, må du give din kop og bold til en vilkårlig person rundt om bordet.
  .
 4. Du slipper ligeledes for at tage en af kopperne med alkohol og kan i stedet åndet lettet op – indtil turen igen kommer til dig!
  .
 5. Rammer du ikke i koppen i første forsøg, skal du blive ved, indtil bolden rammer op i start-koppen. Når det endelig sker, går bold og kop videre til din sidemakker.
  .
 6. Held og lykke med at skabe de sjoveste lege.
Regler til fireball

Sæt kopperne i midten af bordet og fyld dem med alkohol. Det er de kopper, I vil undgå i spillet!

Jo flere kopper, jo flere runder af Fireball når I. I vil på forhånd ikke vide hvilke kopper, I hver især får, så aftal eventuelt specielle kopper til cider, hvis nogen til festen ikke drikker øl.

Men hvornår er det så at man skal drikke?!

Du skal drikke, hvis du rammer i en af kopperne i midten af bordet med alkohol. Drik koppens indhold og sæt den under din start-kop, du forsøger at ramme.

Du skal også drikke, hvis du er så optaget af at ramme forbi din start-kop at en af de andre sender sin start-kop hen til dig. Det må de, hvis de rammer i første forsøg.

Nu skal du sende din start-kop videre (og de kopper, der evt. er stablet under den) til næste spiller. Tag så en kop med alkohol fra midten af bordet som straf, drik den og sæt den under din nye start-kop. Værsgo! Nu må du prøve at ramme igen.

På den måde vokser start-kopperne, og jo højere de bliver, jo sværere er de at ramme!

Når der ikke er flere kopper med alkohol, er I klar til en ny runde! Mangler du kopper og bolde? Intet problem – det giver vi gerne en hjælpende hånd med.

Beer pong

Det skal I bruge
beerpong regler til beer pong

Beer Pong er den ultimative partystarter. Det gælder både til rusugen, til fredagsbaren, til brylluppet, til sommerfesten, til beer pong turneringer rundt om i landet og til meget mere.

Sjove holdnavne til beerpong

Du kan finde inspiration i sjove holdnavne til beerpong ved at tage et kig på forrige års finalevents. Husk at navnene stadig kan være i brug.

Finaleevent 2018

DM kvalifikation 2015

Som lege til rusugen er beer pong let og lige til. Det skaber masser af sjov og konkurrence.

Humorkassen samarbejder med Danish Series of Beer Pong, derfor har vi lavet blogindlæg, hvor vi kommer ind på regler til beer pong. Det er blandt andet de regler, som der spilles med til beer pong turneringer rundt om i landet og til finaleeventet til Danish Series of Beer Pong.

beerpong regler beer pong kopper beer pong borde beerpong relger for dummies

Regler til beer pong

Læs basisreglerne til beer pong og sæt dig ind i spillet. Disse regler er lette at forholde sig til og skaber et godt spil.

Er du vant til at spille beer pong, kan vi anbefale at kigge på beer pong regler til øvede spillere. Det giver beer pong spillet mere kant. Disse regler skal blandt andet aftales holdene imellem, når der afholdes finalevent til DSBP.

FlipCup

FlipCup går kort fortalt ud på drikke sin kop ud før den skal vendes – og turen går videre til sin sidemakker. Gør jeres hold det først, vinder I. Nemt 😉

Det skal I bruge
 1. Kopper – og nok af dem
 2. Alkohol

Del jer op på to hold, hvor der er lige mange på hver. Placer lige antal koppersom I er spillere og fyld dem med alkohol. Vær nu klar med to fingre til at dyste!

Tæl ned fra 3 (eller hvad end I foretrækker) og lad nu de to første spillere i den ene ende over for hinanden, starte spillet! De to modspillere skal drikke indholdet af sin kop og flippe den, så den lander med face down på bordet. 

Når den første af dine holdspillere har fået flippet sin kop, går turen videre til den næste, som skal drikke indholdet af sin kop. Når koppens indhold er drukket, skal den flippes! Hav den et stykke ude for bordet, så du kan få en finger under den og give den fart, så den vender sig rundt!

Det hold, der først har drukket færdig og vendt sine kopper, vinder! Perfekt til den sjoveste rusuge eller anden fest med selskabsleg!

Se med i videoen nedenfor, hvis du er i tvivl!

FestJenga - Party Jenga - Festligt klodsmajor

Party Jenga DIY hjemmelavet klodsmajor festspil drukspil selskabsspil parmiddag spilleaften spil til fest og farver
Det I skal bruge
 1. En håndfuld friske personer
 2. Et gammelt spil Jenga eller Klodsmajor
 3. En sprittusch
 4. Alkohol
 5. Forskellige regler til Fest Jenga

Fest Jenga kan også kaldes for Drunk Jenga og kræver et spil Klodsmajor eller Jenga for at kunne spille.

Før I spiller, skal I skrive regler på klodserne – hvilket vi har et (dansk) forslag til lige her! I kan tilføje sjove handlinger som den motiverende crossfitter eller stewardesse. Husk også dem, hvor I skal tage billeder sammen!

Bliv udfordret i at gætte hvor de andres alder, snak som en bornholmer eller lav nye navne til alle i spillet. Og nåååh ja, husk at drikke imens!

Spillet følger de gængse regler fra Klodsmajor eller Jenga, hvor en spiller af gangen tager en klods fra tårnet ved at bruge én hånd.

Fjerner du klodsen med succes, skal du følge reglen, der følger med klodsen. 

Kings Cup

Legen King’s Cup går nærmest i generationer i festens øjemed – og med god grund. De deltagende spillere bliver berusede og lærer samtidig hinandens vilde side at kende. Legen er derfor perfekt, når du møder en ny gruppe mennesker eller til at sætte gang i festen. Både til rusugen og til fredagsbaren.

Det skal I bruge
 1. Spillekort
 2. En kop, som eksempelvis dem her
 3. Drikkelse
Det I skal huske

Placer spillekortene omkring koppen og saml jer om legen, hvor der er følgende regler.

I skiftes til at tage et kort, der er placeret rundt om koppen. Hvert kort har en handling, som er en af følgende:

Es

Også kendt som vandfald.

Den, der trækker kortet, starter med at drikke og stopper derfor også først, når han/hun har lyst.

Så snart første person stopper, må personen ved siden af også stoppe med at drikke.

I kan også vælge at tage en anden regel, som slangeøjne. Den, der trækker esset, skal tildele en af de andre spillere slangeøjne, hvilket først stopper, når et andet es er blevet trykket. Det betyder, at ingen må få øjenkontakt med vedkommende, der får tildelt slangeøjne. Man skulle tro, det er en ulempe, men det er en sjov måde at få drukket folk fulde, hvis de får øjenkontakt med slangeøjnene.

To

Også kendt som du.

Den, der trækker en 2’er, skal vælge en, som skal drikke.

Tre

Også kendt som mig.

Den, der trækker en 3’er, skal selv drikke.

Fire

Også kendt som damerne.

Damerne skåler.

Fem

Også kendt som bust a jive.

Den af jer, der trækker kortet, skal lave en dansebevægelse. Derefter skal den næste person lave

samme dansebevægelse og tilføje et nyt move. Det fortsætter I med indtil en af jer fejler. Den af jer, der fejler, skal drikke.

Seks

Også kendt som fyrene.

Fyrene skåler.

Syv

Også kendt som himlen.

Alle spillere strækker sig mod himlen. Den sidste person, der strækker sig mod himlen, drikker.

I kan selvfølgelig også tage reglen med en finger på bordet eller en finger på næsen for samme effekt i spillet.

Otte

Også kendt som makker.

Den, der trækker kortet, vælger en anden spiller til at være sin makker.

Det betyder, at når du drikker, så skal din makker også drikke.

Ni

Også kendt som bust a rhyme.

I skal være poeter og sige ord, der rimer. Trækker du kortet, kan du eksempelvis starte legen med at sige “kat”, så fortsætter rækken med ord, som hat, skat, pat, nat og så fremdeles indtil en af jer ikke kan tænke på flere ord, der rimer.

Ti

Også kendt som kategori.

Trækker du kortet, vælger du en kategori. Du starter legen og den af jer, der stopper legen, drikker.

Kategorier kan typisk indeholde spiritus, sexstillinger, kornarter, spil eller meget andet.

Knægt

Også kendt som jeg har aldrig.

Vælg om I spiller med tre eller fem liv, som illustreres synligt med jeres fingre. Trækker du kortet, starter du Jeg har aldrig-runden, hvor du siger noget, du aldrig har gjort.

Dem, der har gjort det, tager en af sine fingre ned og drikker.

Spillet fortsætter fra person til person, som fortæller noget, de aldrig har gjort og slutter, når en af jer ikke har flere liv tilbage, som skal drikke. Denne leg er en sjov mulighed for at lære alle rundt om bordet at kende eller at drille sine venner, mens I hører morsomme historier.

Har I leget legen for meget, så spil i stedet Jeg har, som tager spillet til nye højder.

Har du ikke gjort det, der nævnes, skal du her tage en finger ned og drikker. I denne leg har I mulighed for selv at bestemme hvornår din pinlige historie skal deles – i stedet for at vente på, at dine såkaldte venner sætter dig i en fælde, så du skal fortælle hvad du aldrig har gjort.

Dronning

Også kendt som spørgsmål.

Trækker du kortet, skal du stille en af de andre spillere et spørgsmål. Den spiller skal herefter spørge endnu en om et spørgsmål. Det gør I indtil en af spillerne ikke kan komme i tanke om et spørgsmål eller her ikke svares på spørgsmålet.

Spørgsmålene skal være absurde og så vulgære som muligt for at gøre spørgsmålene svære at finde på, men også svære at svare på, hvis du fanges i latter og ikke kan besvare spørgsmålet.

Konge

Også kendt som regel.

Trækker du kongen, skal du lave en regel, som kan være ALT, men skal altid følges indtil en anden trækker en konge.

Hvis reglen ikke overholdes, skal vedkommende drikke! Du kan eksempelvis lave det til en regel, at tage aben ned fra sin drink før man drikker eller slutte hver sætning af med “i sengen”.

De tre første, der trækker en konge, skal hælde noget af deres drink op i koppen i midten af kortbunken.

Den, der sidst trækker et kongekort, slutter og taber. Nåh ja, og skal selvfølgelig drikke det, der er i King’s Cup.

Beer Ball

Vil I hellere bevæge jer, løbe rundt – og måske få underboen til at banke i loftet med et kosteskaft, så prøv: Beer Ball!

Målet er, at alle spillere (2-4) på dit hold drikker sin øl (eller andet) ud før modstanderholdet!

Det skal I bruge

Ligesom i Beer Pong kræver det, at I har et

 1. Langt bord – gerne et beer pong bord
 2. Bordtennisbolde
 3. Drikkelse – mindst 2 dåser
 4. Højt humør
Beer Ball regler

Hvert hold skal mindst have to dåser. Vælg selv om det skal være øl eller andet. Hver spiller skal kaste hver sin bold for at ramme modsatte sides dåser.

Hvis bolden rammer en dåse, må du nu drikke så meget af din dåse som muligt indtil det andet hold fanger bolden og rører bordet. Rammer bolden ikke, går turen videre.

Når de rører bordet, kan det være en fordel at råbe “Stop!”, så modstanderholdet ved at de ikke skal drikke mere ?

Første hold, der tømmer alle dine dåser på sin side, vinder!

Underholdning til fest

Vil I have sjov underholdning til jeres fest, kan vi anbefale jer at skabe konkurrence!

I kan blandt andet dyste i forskellige fallos discipliner, hvor I kan fægte med jeres kæmpe anakondaer! Ja, altså de oppustelig af slagsen inden I sender bukserne for langt ned af hofterne.

I kan starte med et spil Poohead for at komme i rette stemning – eller afslutte med spillet, hvis der er en, som er den ultimative taber for aftenens løjer. Skal I varme op til beer pong, så kastearmen er helt i vinkel, så tag et spil Dick head hoopla eller Cock a hoopla!

I kan lave en gevaldig konkurrence i en Cockfight, hvor I spænder en kæmpe tisser på hofterne og er klar til kamp. Er det sjovere at det er et par kæmpe meloner, så hiv et spil Boob Battles frem.

Oplever I en slattenhed i jeres udstyr, så gør læberne klar til action. I kan nemlig puste ekstra luft i ventilerne, så de igen bliver spændstige!

Men hvorfor så lege til rusugen og til fest?

At være studerende er nærmest lig med de olympiske lege. Så hvorfor ikke kombinere dem med lidt fest og farver med lege til rusugen? Spil kan være et godt afbræk i hverdagen  og at kombinere dem med lidt alkohol, krydrer bestemt på tilværelsen! Specielt rusugen kan give anledning til leg og at lære hinanden bedre at kende. Brug også legene som selskabslege til fredagsbaren eller med vennerne.

Måske du mangler en tjekliste med alt til beer pong festen?

Så læs med her. Endelig husk at læs op på beer pong regler for nybegyndere og øvede.

Held og lykke med jeres lege til rusugen!

Måske du kender en leg, vi ikke har tænkt på, som bør være en del af de sjoveste lege til rusugen? Så skriv til os!

I kan selvfølgelig også påspænde jer et par ordentlige meloner eller en imponerende anakonda. Få ny inspiration i underholdning til fest!

Find omtalte produkter her