De sjoveste lege til rusugen

De sjoveste lege til rusugen

At være studerende er nærmest lig med de olympiske lege – så hvorfor ikke kombinere dem med lidt fest og farver? Spil kan være et godt afbræk i hverdagen  og at kombinere dem med lidt alkohol, krydrer bestemt på tilværelsen!

Læs med om de sjoveste lege til rusugen

Fest Jenga

Kings Cup

Beer Ball

Fireball

FlipCup

Måske du mangler en tjekliste med alt til beer pong festen? Så læs med her.

Måske du kender en leg, vi ikke har tænkt på, som bør
være en del af de sjoveste lege til rusugen?
Så skriv til os!

Fest Jenga

Party Jenga

Fra 1 spiller og op
10 minutters spilletid

 

Tilbage til top

Fest Jenga kan også kaldes for Drunk Jenga og kræver et spil Klodsmajor eller Jenga for at kunne spille.

Før I spiller, skal I skrive regler på klodserne – hvilket vi har et (dansk) forslag til lige her

Bliv udfordret i at gætte hvor de andres alder, snak som en bornholmer eller lav nye navne til alle i spillet. Og nåååh ja, husk at drikke imens!

Spillet følger de gængse regler fra Klodsmajor eller Jenga, hvor en spiller af gangen tager en klods fra tårnet ved at bruge én hånd.

Fjerner du klodsen med succes, skal du følge reglen, der følger med klodsen. 

Vil du købe spillet, så klik her! Læs om de forskellige regler til Fest Jenga her!

Kings Cup

Legen King’s Cup går nærmest i generationer i festens øjemed – og med god grund. De deltagende spillere bliver berusede og lærer samtidig hinandens vilde side at kende. Legen er derfor perfekt, når du møder en ny gruppe mennesker eller til at sætte gang i festen.

I skal bruge:

Spillekort

En kop, som eksempelvis dem her

Alkohol (eller sodavand)

Setup

Placer spillekortene omkring koppen og saml jer om legen, hvor der er følgende regler. I skiftes til at tage et kort, der er placeret rundt om koppen. Hvert kort har en handling, som er en af følgende:

 

Tilbage til top

Es

Også kendt som vandfald.

Den, der trækker kortet, starter med at drikke og stopper derfor også først, når han/hun har lyst.

Så snart første person stopper, må personen ved siden af også stoppe med at drikke.

I kan også vælge at tage en anden regel, som slangeøjne. Den, der trækker esset, skal tildele en af de andre spillere slangeøjne, hvilket først stopper, når et andet es er blevet trykket. Det betyder, at ingen må få øjenkontakt med vedkommende, der får tildelt slangeøjne. Man skulle tro, det er en ulempe, men det er en sjov måde at få drukket folk fulde, hvis de får øjenkontakt med slangeøjnene.

To

Også kendt som du.

Den, der trækker en 2’er, skal vælge en, som skal drikke.

Tre

Også kendt som mig.

Den, der trækker en 3’er, skal selv drikke.

Fire

Også kendt som damerne.

Damerne skåler.

Fem

Også kendt som bust a jive.

Den af jer, der trækker kortet, skal lave en dansebevægelse. Derefter skal den næste person lave

samme dansebevægelse og tilføje et nyt move. Det fortsætter I med indtil en af jer fejler. Den af jer, der fejler, skal drikke.

Seks

Også kendt som fyrene.

Fyrene skåler.

Syv

Også kendt som himlen.

Alle spillere strækker sig mod himlen. Den sidste person, der strækker sig mod himlen, drikker.

I kan selvfølgelig også tage reglen med en finger på bordet eller en finger på næsen for samme effekt i spillet.

Otte

Også kendt som makker.

Den, der trækker kortet, vælger en anden spiller til at være sin makker.

Det betyder, at når du drikker, så skal din makker også drikke.

Ni

Også kendt som bust a rhyme.

I skal være poeter og sige ord, der rimer. Trækker du kortet, kan du eksempelvis starte legen med at sige “kat”, så fortsætter rækken med ord, som hat, skat, pat, nat og så fremdeles indtil en af jer ikke kan tænke på flere ord, der rimer.

Ti

Også kendt som kategori.

Trækker du kortet, vælger du en kategori. Du starter legen og den af jer, der stopper legen, drikker.

Kategorier kan typisk indeholde spiritus, sexstillinger, kornarter, spil eller meget andet.

Knægt

Også kendt som jeg har aldrig.

Vælg om I spiller med tre eller fem liv, som illustreres synligt med jeres fingre. Trækker du kortet, starter du Jeg har aldrig-runden, hvor du siger noget, du aldrig har gjort.

Dem, der har gjort det, tager en af sine fingre ned og drikker.

Spillet fortsætter fra person til person, som fortæller noget, de aldrig har gjort og slutter, når en af jer ikke har flere liv tilbage, som skal drikke. Denne leg er en sjov mulighed for at lære alle rundt om bordet at kende eller at drille sine venner, mens I hører morsomme historier.

Har I leget legen for meget, så spil i stedet Jeg har, som tager spillet til nye højder.

Har du ikke gjort det, der nævnes, skal du her tage en finger ned og drikker. I denne leg har I mulighed for selv at bestemme hvornår din pinlige historie skal deles – i stedet for at vente på, at dine såkaldte venner sætter dig i en fælde, så du skal fortælle hvad du aldrig har gjort.

Dronning

Også kendt som spørgsmål.

Trækker du kortet, skal du stille en af de andre spillere et spørgsmål. Den spiller skal herefter spørge endnu en om et spørgsmål. Det gør I indtil en af spillerne ikke kan komme i tanke om et spørgsmål eller her ikke svares på spørgsmålet.

Spørgsmålene skal være absurde og så vulgære som muligt for at gøre spørgsmålene svære at finde på, men også svære at svare på, hvis du fanges i latter og ikke kan besvare spørgsmålet.

Konge

Også kendt som regel.

Trækker du kongen, skal du lave en regel, som kan være ALT, men skal altid følges indtil en anden trækker en konge.

Hvis reglen ikke overholdes, skal vedkommende drikke! Du kan eksempelvis lave det til en regel, at tage aben ned fra sin drink før man drikker eller slutte hver sætning af med “i sengen”.

De tre første, der trækker en konge, skal hælde noget af deres drink op i koppen i midten af kortbunken.

Den, der sidst trækker et kongekort, slutter og taber. Nåh ja, og skal selvfølgelig drikke det, der er i King’s Cup.

Beer Ball

En af de sjoveste lege til rusugen eller andre fester kan også være Beer Ball!

Vil I hellere bevæge jer, løbe rundt – og måske få underboen til at banke i loftet med et kosteskaft, så prøv: Beer Ball!

Målet er, at alle spillere (2-4) på dit hold drikker sin øl (eller andet) ud før modstanderholdet!

Ligesom i Beer Pong kræver det, at I har et langt bord og bordtennisbolde – mangler I et, så se på vores udvalg og bolde.

Regler

Hver side skal mindst have to dåser – vælg selv om det skal være øl eller andet. Hver spiller skal kaste hver sin bold for at ramme modsatte sides dåser.

Hvis bolden rammer en dåse, må du nu drikke så meget af din dåse som muligt indtil det andet hold fanger bolden og rører bordet. Når de rører bordet, kan det være en fordel at råbe “Stop!”, så modstanderholdet ved at de ikke skal drikke mere 😉 Første hold, der tømmer alle dine dåser på sin side, vinder!

 

Tilbage til top

Fireball

Saml hele festen fra rusugen omkring spisebordet (eller hvilket som helst bord, I har tilgængeligt), fyr op for musikken og hav jeres alkohol klar. Det kan være en god idé at fjerne stole, så I står op og mærker stressen!

Setup

Kopper – både nogle, der skal fyldes med alkohol og nogle uden (start-kop)

Mindst 2 tennisbolde til kop b

Alkohol

Husk

Hav mindst to kopper uden alkohol og ligeledes to bordtennisbolde klar.

Det gælder om at hver person overfor hinanden med start-kopperne, skal kaste bolden ned i bordet, så den rammer op i koppen! Kaster du bolden, så den rammer i i første forsøg, må du give din kop og bold til en vilkårlig person rundt om bordet.

Du slipper ligeledes for at tage en af kopperne med alkohol og kan i stedet åndet lettet op – indtil turen igen kommer til dig!

Rammer du ikke i koppen i første forsøg, skal du blive ved, indtil bolden rammer op i. Når det endelig sker, går bold og kop videre til din sidemakker.

Tilbage til top

Regler

Sæt kopperne i midten af bordet og fyld dem med alkohol – det er ligegyldigt hvor mange kopper I får hver, for I ved nemlig ikke på forhånd hvor mange eller hvilke kopperne, I skal drikke hver især! Jo flere kopper, jo flere runder af Fireball når I.

Men hvornår er det så at man skal drikke?!

Hvis en af de andre med start-koppen placerer sin kop og bold i din, så send deres start-kop videre til din sidemakker. Du er dog blevet straffet og skal nu beholde din bold, men tømme en kop med alkohol.

På den måde vokser en af stablerne af start-kopper, mens den anden fortsat kun vil være på en kop, alt efter om nedenstående sker:

Rammer du – uheldigvis – en af kopperne med alkohol i midten i dit forsøg på at ramme din kop, skal du drikke den pågældende kop! Koppen sættes under din start-kop og du er klar til at spille igen.

Når der ikke er flere kopper med alkohol, er I klar til en ny runde! Mangler du kopper og bolde? Intet problem – det klarer vi!

Husk at bestille før rusugen starter!
Lege til rusugen er essentielle for en fed uge!

FlipCup

En anden klassiker er FlipCup! Spillet – eller legen – går kort fortalt ud på drikke sin kop ud før den skal vendes og turen går videre til sin sidemakker.

Se med i videoen her, hvis du er i tvivl!

Tilbage til top

I rusugen lærer du nye mennesker at kende. Del jer derfor op på hold, hvor der er lige mange på hver. Stå nu på hver jeres side af bordet med en kop. Igen er det en god idé at fjerne stole, ligesom i Fireball.

En efter en, skal I drikke, når I får flippet jeres kop! Placer lige antal koppersom I er spillere og fyld dem med alkohol.

Tæl ned fra 3 (eller hvad end I foretrækker) og lad nu de to første spillere i den ene ende over for hinanden, starte spillet! De to spillere – på hvert sit hold – skal nu drikke indholdet af sin kop og flippe den, så den lander med face down på bordet. 

Kun efter den første af dine holdspillere har fået flippet sin kop, går turen videre til den næste, som skal drikke indholdet af sin kop og nu vende sin, hvilket fortsætter til alle har drukket færdig. Det hold, der først har drukket færdig og vendt deres kopper, vinder! Perfekt til den sjoveste rusuge!

Køb kopper lige her!

Held og lykke med lege til rusugen!

 

Tilbage til top

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *