Aktiviteter til hjemmehygge

Aktiviteter til hjemmehygge

Tid hjemme giver tid til hjemmehygge! Derfor er det en god idé at finde på forskellige lege, som man kan finde frem, hvis man vil hjemmehygge eller lege på ferie. Vi har af den grund samlet tre sjove aktiviteter, som give aktiviteter i hjemmet. God fornøjelse!

Compact Curling

Et spil Compact Curling kan give konkurrence og hygge for to hold og fra børn fra 6 år og op.

Rul spillet ud, inddel jer i to hold og lad curlingspillet begynde. Koncentrer jer og koordiner din hånd-til-øje-bevægelser, for du skal jo ramme plet med din curlingsten!

Skub curling-stenen af sted med rette fart, så den kommer så tæt på målskiven, som er for enden af banen. Det er ‘Huset’ i curlingsprog. Jo tættere på Huset, du kommer, jo flere point får dit hold.

Du skal dog huske at slippe stenen inden den blå linje – det er ‘Hog Line’. Sker det, så har du spildt et forsøg og stenen er ude af spillet. Ikke godt!

Får du sendt din curlingsten af sted, så husk på at den skal forbi næste blå linje. Det er ‘2. Hog Line’. For ender stenen mellem de to hog lines, så er stenen “hogged”. Det er ikke godt, for så fjernes den også fra spillet.

I kommer virkelig på prøve. Både for at sende curlingstenen af sted med den helt rette fart, men også i at give slip på stenen på det helt rette tidspunkt!

Picnic spillet

Saml jer og lad fantasien tage jeres picnic til nye højder. Her kan du samle idéer til aktiviteter til en picnic tur eller til hjemmehygge, mens du træner dit
ordforråd og hukommelse.

I picnic spillet skal den yngste spiller begynde spillet ved at sige: “Jeg tog på picnic og jeg købte….”. Her skal I til at være kreative. I skal nemlig tilføje ord i alfabetisk rækkefølge – gerne madvarer! Spilleren, der starter, skal altså finde en madvare med A.

Spilleren, der starter kan sige: “Jeg tog på picnic og jeg købte ananas”. Næste spiller gentager sætningen og tilføjer deres egen picnic vare, som starter med B. 

På den måde fortsætter aktiviteten indtil I ikke kan tilføje flere alfabetiske madvarer. Den svære del i aktiviteten er at huske alle madvarerne i rækkefølge! 

For at gøre legen mere let, kan I bruge bogstaver fra Lær Bogstaver-spillet. Brug dem som pointbrikker, hvis du husker korrekt og får dit ords bogstav som point.

Aktiviteten er generelt god for børn i alderen 7 år +

Pak kufferten

Du skal bruge:

Pap
Sakse
Et langt sugerør
En skål til hvert barn (eller en stor madpakke)
Tegneskabelon med tøj og andre relaterede genstande og former
eller magasiner med tøj, I kan klippe tøj ud af

Det tager i alt ca. 15 minutter at gøre
klar og klippe ud.

Kan spilles af børn fra 5 år + 

Husk at en voksen skal hjælpe til

Sådan gør du:

Du skal bruge skabeloner med tøj og ikke-relaterede genstande, som æbler, firkant, dyr og lignende. Dem skal du bruge til at tegne på pap. Hvert barn skal mindst have en af alle genstandene hver, så husk endelig at lave nok. Ellers klip i magasiner med tøj og genstande!

Saml jer om et bord og giv dem hver et sugerør, et sæt udklippede skabeloner og en skål. Skålen kommer til at fungere som jeres kuffert, som nu skal pakkes. Læg skabelonerne ud på bordet foran jer.

Nu er det tid til at pakke kufferten! I må bare ikke bruge jeres hænder! Brug sugerøret til at danne vakuum, så du kan suge skabelonen op i din skål. 

Den af jer, der får én af hver skabelon i kufferten, vinder!

En social snackmix

Du skal bruge:

En stor skål og en spiseske
Decilitermål eller en måleske
Små individuelle skåle – en til hver deltager
Flere forskellige snacks, som morgenmadsprodukter, rosiner, M&Ms, tørret banan, saltstænger og generelt dine favoritter – det kan også være frisk udskåret frugt, der laves til abemad

 

Aktiviteten tager cirka 10 minutter for at skære frugter og kan fortsættes indtil alle ingredienser er mixet sammen.

Med legen trænes der
  • at følge instruktioner, som er nødvendige i skolen og i hverdagen. under aktiviteten, kan du give en klar og specifik instruktion, som der skal tænkes over og svares på. Det hjælper også mindre børn, som kan se hinanden og følge efter.
  • at samarbejde, fordi aktiviteten er målorienteret. Alle skal nemlig bidrage med en portion for at få en stor skål snackmix, som er målet med legen. Børn får altså mulighed for at samarbejde ved at skiftes til at tage én portion i af gangen, mens der også skal røres i skålen.

Vær opmærksom på allergier og mindre dele. Husk at have opsyn med børnene i aktiviteten.

Sådan gør du:

Lav jeres egen hjemmelavede snackmix!

Start med at vaske og tørre hænder. Det er nemlig vigtigt i aktiviteten, for vi skal til at lege med mad.

Gør jer nu klar ved at sidde rundt om et bord. Her skal være en stor skål og en spiseske.

Hver deltager får nu en af ingredienserne og et decilitermål / måleske.
Skal der laves abemad, er det en god idé at den voksne laver råcremen, som eventuelt kommes i til sidst.

Hver deltager skal nu måle en vis mængde (måske en ½ deciliter eller én måleske) af sin ingrediens. Den skal ned i den store skål og gives videre til sin siddemakker.

Sidemakkeren skal gøre det samme – nemlig komme sin afmålte portion af ingredienserne i skålen.

Når alle har taget sin del af ingredienserne i, skal I skiftes til at røre hele snackmixen godt sammen. 

Når snackmixen er godt blandt, kan I nu hver tage en portion og servere i egne individuelle skåle.

Velbekomme!

Ellers kan I også prøve at lave jeres egen stop-motion film. Brug eventuelt spillebrikker som filmens hovedpersoner.

I kan også lave sanseleg! Her er det med at finde en papkasse og en række genstande – en blyant, et stearinlys, kaffebønne og lignende ting. Kom genstandene i papkassen (hvis den ikke er stor nok, så vend den op) og gør plads til hænderne. Mærk nu efter og se om du kan gætte hvad det er. I stedet for at mærke på genstande, kan I også se om I kan smage forskel! Køb forskellige slags appelsin sodavand, pålægschokolade, frugt eller kogt spaghetti, som I nu skal smage på og gætte hvad er!

Hop også over på Instagram, hvor du kan følge med hos Fantasi og leg, der samler idéer til aktiviteter til hjemmehygge. MamaWise giver ligeledes forslag til aktiviteter og læring. KribleKongen giver dig også inspiration til sjove lege for børn.