Spilleaften for vennerne

Er du ved at planlægge en aften for vennerne med brætspil? Måske også lidt lækker mad og en lækker dessert? Mums, siger vi bare! En spilleaften for vennerne kan noget helt specielt. Det er nemlig tid med hinanden til sjov og latter. Det bliver altså ikke meget bedre. Derfor har vi samlet forslag til gode spil, som I kan hygge jer med.

Brætspil til vennerne du rigtig kender godt

Kender du dine venner godt, så kan vi anbefale EGO-serien til jeres spilleaften. Her kan I nemlig quizze om hinanden og score point på det! Her er flere forskellige slags, som giver forskellige setups. For nogle gange skal du gætte ting om de andre, men andre gange skal de gætte ting om dig! Læs med på vores blogindlæg med forskellene på EGO-spillene.

I kan også tage et spil Cheers, som giver jer en samling af sjove udfordringer i ét spil! Måske det bare skal være et af de 5 nostalgiske brætspil til jeres spilleaften?

Ego gold brætspil familiespil selskabsspil
More or less 2
Take it or leave it
Quizzone Stories 1

Til vennerne, der elsker at quizze

Har du et vennepar, der bare elsker at quizze? Så kan vi varmt anbefale More or Less, både det normale og More or less 2. Her skal I nemlig gætte på om svaret er mere eller mindre i forhold det spørgsmål. I kan nemlig ikke komme med et præcist svar, for så skal I vide hvor mange mennesker, der hedder Jesus i Danmark!

I kan også tage et spil Take it or leave it! Her skal du finde det rigtige svar blandt fire muligheder. Som navnet siger, kan du altså vælge at tage spørgsmålet selv, men også leave it – til en af dine modspillere. Hvis du kender svaret, men ved at din veninde ikke kender det, så spil klogt og send spørgsmålet derhen!

Quizzone Stories 1 og Skills er også to eksempler på, at hovederne kommer gevaldigt på opgave.

  • I Quizzone Stories 1 skal du være kvik, for dit svar leder nemlig hen til at nyt spørgsmål!
  • Quizzone Skills lader jer quizze, men ikke på almindelig vis. Nej, I skal bruge jeres færdigheder komme på prøve! Lav regnefejl og kludr i antallet af f’er i sætninger som “fem flade flødeboller på et fladt flødebollefad i Lolland-Falster”.

Vil I ud i helt anderledes brætspil?

Konario
Exit Den sunkne skat EXIT 4: Den Sunkne Skat

Så kan Konario være et godt forslag! Det er som en slags vende-spil for voksne, der aktiverer alle jeres sanser. Det er smage, syn og følesans, som blandt andet testes! Det hyldes blandt andet af hjerneforskere, fordi du sætter gang i de små grå.

I vil smage på søde sager, men også mærke på mystiske former i dette usædvanlige brætspil. Hver runde af Konario aktiveres jeres fem sanser på én gang. I skal nemlig bruge syns-, smage-, høre-, føle- og lugesans, mens du samler matchende æsker. På den måde aktiverer du også den sjette sans, for du skal nemlig bruge din intuition til hvor den matchende æske findes henne! Den af jer, der ender med flest matchende par, vinder!

 

Vil I bare gerne samarbejde og løse mysterier, så kan EXIT eller UNLOCK! måske stille jeres lyst! Det er to samarbejdsspil og mysteriespil, hvor I kommer på opgave og skal være topfokuseret! Du kan læse vores blogindlæg om forskellene, så du kan finde din favorit. Her kommer I virkelig på opgave med at samarbejde, men også med at kommunikere for at komme nærmere løsningen på mysterierne.

Må det godt være lidt klassiske brætspil?

Indimellem kan det også bare være rart med et par klassiske brætspil. Altså brætspil til voksne eller det kan også være brætspil til familie, hvor der er voksne børn.

Her er vores kategori med selskabsspil genial. 5 Seconds er et spil, der vil fange de fleste. Du bliver udfordret på hurtighed, for du skal give tre svar på kun fem sekunder!

  • Nævn tre kendte Michael’er eller nævn tre producenter af Bluetooth-højtalere!

Værsgo, der er fart over feltet. Oplev tiden står bomstille og mist forbindelsen til omverden i et øjeblik. Det er ret sjovt og perfekt til en fed spilleaften!

Det samme er lidt princippet i Ordet Fanger! I Ordet Fanger skiftes I til at vende et kort med symboler. Det gør I indtil symbolerne på to af spillerens kort, er ens. Dem med ens kort, skal nu skynde sig at komme med et eksempel på en kategori på modstanderens kort. Får du sagt det rigtige, så er det fedt! Er det forkert.. ja, så fanger ordet – og bordet!

I kan også finde et spil Ticket To Ride frem. Her skal I dyste om at blive den, der laver den længste jernbanestrækning! Brug kort i den rigtige farve for at bygge jeres rute. Ruten har I fra et kort, I får i starten af spillet – så alt er ikke helt overladt til tilfældighederne.

I kan vælge mellem en hel serie af brætspil fra Ticket Ro Ride, hvor I kommer til at dyste i at lægge den bedste taktik. Find det spil, der passer i spilletid og til det rette antal spillere – og måske også i sværhedsgrad i vores guide til Ticket To Ride.

5 seconds
ordet fanger
Ticket to ride New York
Superfight
Superfight
Trial By Trolley spilleaften

Skal det være et kortspil til jeres spilleaften?

Kortspil kan give jer mindst lige så meget fokus og sjov som et brætspil. Her er spillepladen blot blevet fjernet, men det giver jer nye mekanismer at tage i brug.

Prøv Superfight som eksempel. Her trækker I en trække sorte og hvide kort, der består af karakterkort og egenskabkort. Tilføj en udvidelse og få flere frække kort ind i spillet eller tilføj en udvidelse, der giver jer nye scenarier eller nye lokationer, jeres kamp skal finde sted.

I skal nemlig dyste I hvem af jer, der kan komme med de bedste argumenter til hvorfor din Justin Bieber karakter med en jetpack på ryggen og en sten som kæledyr skal vinde over Donald Trump, der kaster med Armors bue og pil, men er allergisk overfor kærlighed! Held og lykke!

Ellers prøv Trial By Trolley, der er en lillebror til Joking Hazard. I Trial By Trolley skal to hold skal finde hver sin triste skæbne, som spillets dommer skal vælge imellem. Dommeren skal nemlig sende en dødsvogn i en af retningerne – og i den retning, som dommeren synes har talt dårligst for sin sag.. Åh åh!

 

God fornøjelse med jeres spilleaften.

De omtalte brætspil