Forskellen på HINT hvid eller rød

Forskellen på HINT hvid eller rød

Selskabsspillet HINT er som skabt til kærlig konkurrence og masser af latter. Uanset om du har stiftet bekendtskab med HINT hvid eller rød, så vil spillet passe perfekt som underholdning til parmiddagen eller til familiefødselsdagen. Det er genialt til en sjov spilleaften, hvor der gemmer sig et utal af timer med grin og hygge!

Men for alt i verden, så husk at undgå at sige det forbudte ord! Det giver nemlig minuspoint, som hurtigt kan afgøre hvem spillets vindere bliver! HINT hvid eller rød kan nemt blive jeres foretrukne brætspil.

Men hvad går HINT hvid eller rød ud på?

I HINT spillene gælder det om at hinte – altså give ledetråde – til sine holdkammerater. Du vil møde kategorier som at nynne, bruge figurer, tale, tegne, mime eller lave lyde.

For hvert rigtigt gæt, må I rykke frem på spillepladen – og jo flere rigtige gæt, jo hurtigere når I mål. Men ved at gætte løs, kommer der også en risiko. Nemlig at gætte det forbudte ord. Det er det oplagte ord for kategorien, som dine holdkammerater for alt i verden ikke må gætte.

Men hvad er forskellene på HINT hvid eller rød?

Det Hvide HINT – HINT hvid – Det originale HINT

Ja, kært barn – mange navne! For mange danskere er HINT stadig et ukendt spil, og så er det svært at finde ud af om det er noget for dig.

Kender du spillet Tegn og gæt eller det lidt ældre tv-program Gæt og Grimasser, så vil HINT være lige noget for dig! Du vil nemlig også i dette spil kunne få mange timers god underholdning.

Du vil nemlig møde de fire kategorier, hvor du risikerer at skulle:
  • Mimefisk“, “vinter-OL” eller “bagværk“.
  • Nynnesange om sex” eller “danske 00’er hits“.
  • Tegne dele af “kroppen” eller “danske sangere“.
  • Tale om “bands med farve i navnet” eller “pasta”.

Psst…Disse fire kategorier er ikke heelt ens med Det Røde Hint.

HINT HVID
HINT RØD
HINT RØD brætspil kortspil humorkassen kvalitetstid julegave

Det Røde Hint – HINT rød – efterfølgeren til Hint

Efter Det Hvide Hint blev et hit, udkom Det røde Hint i 2017 og endda med to nye kategorier! Det giver derfor nye udfordringer og nye sveddråber på panden. Reglerne er stadig de samme, hvor I som hold skal gætte korrekt på hints, men stadig undgå det forbudte ord.

Nu vil du nemlig komme ud for kategorier som:
  • Mimesmølf en smølf” eller “udskåret oksekød”.
  • Lyde som “julekaldere på TV” eller “fyrværkeri”.
  • Tale om “danske tøjmærker” eller “det starter med et afrikansk dyr”.
  • Lave figurer med “ting man finder på stranden” eller “det starter med ‘æ'”.
Hov, der mangler da en kategori eller to fra HINT hvid?

Præcis! I Det Røde Hint møder du nemlig to nye kategorier, som du ikke finder i Det Hvide Hint. Nemlig at skulle lave lyde og lave figurer, som er kommet med ind i spillet frem for at nynne og tegne.

GØR JER KLAR OG GÅ I GANG – HINT SPILLEREGLER

HINT RØD
Hint hvid

Når I sætter spillet op, så skal I placere spillepladen, så pilen i hjulet peger mod startfeltet. Holdenes spillebrik er nu klar til at komme på startfeltet og til at der placeres tre kort på hjulet.

Der skal til start af spillet være to tomme kortpladser, som er ved de to +1-felter. I skal nemlig først i gang, før I får point for at trække et af de kort. Lad yngste hold starte og trække et af de tre kort på hjulet.

I vil se en overskrift på kortet, så I kan se hvad emnet og kategorien er. Snak sammen om hvad I bedst vil kunne gætte og om I kender nok til emnet. Hinteren tager så kortet og læser – for sig selv – objekterne på bagsiden af kortet.

Når hinteren er klar, så vender I timeglasset!

Nu skal der hintes og gættes! Få dine holdkammerater til at gætte så mange ord som muligt. Nogen gange kan det være en fordel at opdele ordet, som til sidst sammensættes for at give det rigtige gæt. Hinteren må kun be- eller afkræfte om holdet gætter rigtigt, men gætter holdet det forbudte ord, får I to strafpoint! For hvert rigtigt gæt, vil I få et point, så det forbudte ord kan nemt hindre jer en sejr!

Når tiden løber ud, kan modstanderholdet vælge at gætte på et objekt, som ikke blev gættet. Rammer modstanderholdet forkert i sit gæt, mister de ét point som straf. Gætter de rigtigt, får de et point, og hvis de gætter det forbudte ord, får de hele to point! Ryk nu lige så mange felter, som der blev gættet rigtigt.

Drej hjulet i spillepladen én gang i urets retning for hver runde. Det gør nemlig at kortene kommer til at kunne ligge på en af bonuspladserne. Vælger I selv et kort derfra, får I altså automatisk et bonuspoint. Men er det jeres tur og et kort ligger på den farvede bonuspointplads, så er I tvunget til at tage kortet. Åh åh. Husk endelig at komme et nyt kort på ud for pilen. Næste runde er nu i gang!

Aftal på forhånd hvem af jer, der skal være hinteren. Aftal også hvad I gør, hvis I støder på kort, hvor hinteren ikke kender emnet – må man trække et nyt kort eller er det bare ærgerligt?

Men vidste du, at du kan spille Det Hvide og Det Røde HINT sammen?

Hvis I bare elsker HINT spillene, så kan du sagtens blande kortene fra de to spil – og huske at have tegneudstyr og figurer med. Så får I nemlig mulighed for at blive udfordret i hele seks forskellige opgaver!

HINT RØD
Det hvide HINT

Vil du have de mindste i familien med?

Så invester i det nyeste skud på stammen. Nemlig HINT Junior. Her skal du både tegne, mime, tale og lave lyde, mens du også kan hinte med helt nye Hintmojier! Her gemmer et væld af sjove discipliner, der sætter hjernen på arbejde.

Reglerne er de samme, men nu i børnehøjde, hvor du pludselig skal hinte om alt fra fastfood til tegnefilmsfigurer. Du kan også mime computerspil eller lave lyde af dyr, der starter med “sø”. Husk der er tid på og ikke at sige det forbudte ord!

God fornøjelse med jeres spilleaften. Søger I mere underholdning, så prøv at læse med på vores forslag til en sjov spilleaften eller lær forskellene på EGO.

De omtalte brætspil