Beer pong regler – for nybegyndere

Beer pong regler - for nybegyndere

Vil du planlægge den sjoveste beer pong fest, men mangler at få et overblik over reglerne til spillet? Så læs med her i vores blogindlæg om beer pong regler – for nybegyndere.

Vil du gerne lære flere regler, så læs med i udgaven til øvede beer pong spillere.

Humorkassen samarbejder med Tipsybox.dk, som er hovedsponsor for Danish Series of Beer Pong. Derfor kalder vi vores regler for de officielle beer pong regler – for nybegyndere i dette blogindlæg.

Du finder også en PDF med generelle beer pong regler

Men hvad er beer pong helt præcist?

Infografik beerpong regler for nybegyndere øvede

Beer pong er et sjovt selskabsspil, der lokker til intern konkurrence og professionelle turneringer.

Beer pong er ikke blot et spil, hvor det handler om at være den, der er bedst til at ramme de andres kopper eller være den, der er bedst til at drikke mest øl.

Beer pong er en holdsport, hvor der findes forskellige turneringer, både for sjov og officielle. I Danmark findes der Danish Series Of Beer Pong, som afholder turneringer på barer og afslutter med et finaleevent.

Men hvad er reglerne?

Også i den grad! Når du først er inde i dem, er de lette at finde hoved og hale i. Derfor har vi i samarbejde med DSOBP samarbejdet om at forklare beer pong regler – for nybegyndere.

START DIT BEER PONG SPIL

For at spille beer pong, skal du have en makker. Et hold består typisk af to spillere, for I vil nemlig have to bolde til hver kamp. I

I skal derudover bruge et beer pong bord eller et bord, der måler 240 x 60 x 70cm. Det er nemlig de officielle mål, som sikrer det bedste spil.

I skal også bruge 10 kopper til hvert hold, to vandkrus, to bolde og to plastik racks. Disse racks holder hvert holds kopper på plads under jeres spil. Hav gerne ekstra kopper og bolde, hvis nu nogle kopper bliver væk eller en bold trædes i stykker.

Vil du have en tjekliste til din beer pong kamp, så finder du den i dette blogindlæg.

START DIT SPIL BEER PONGDanish Series of beer pong regler for øvede

For at starte dit spil beer pong, er det en god idé at sætte sig lidt ind i reglerne. Reglerne til Danish Series Of Beer Pong er skabt for at give et godt flow i spillet, så alle kan være med og spillet ikke trækkes unødvendigt ud. For at give et godt flow, er der derfor to sæt regler i vores officielle regelsæt. Nemlig Basic rules og House rules.

Basic rules spilles altid med til Danish Series Of Beer Pong, ligesom vi opfordrer vores samarbejdspartnere [barer, vi samarbejder med] til at spille med disse regler. Reglerne giver et godt tempo i selve kampene. Det er disse regler, vi beskriver nedenfor som gode at spille med for nybegyndere.

House rules er små tilføjelser, der er med til at give kampene og spillet kant. Det bestemmer I selv, om I vil spille med eller ej. Kan I ikke blive enige om I ønsker at spille med ekstra regler, så hold jer til vores Basic rules.

 

Infografik beerpong regler for nybegyndereBasic rules til beer pong

Gør kampen klar ved at spille med enten seks eller ti kopper. Husk to skyllekopper med vand, så I kan holde boldene rene mellem hvert kast.

Start spillet med at bruge sten, saks, papir! Så enkelt er det. Ønsker I en anden metode, så læs op på reglerne hos Danish Series Of Beer Pong om Shoot off/face off eller læs med i beer pong regler for øvede.

Brug basic rules med regler om elbow, double, triple og så videre. Disse beskrives lige nedenfor. Vil du spille beer pong regler for øvede, så læs med her.

Spillet slutter, når et hold har ramt alle modstanderholdets kopper. Når dette sker, så vælger vinderholdet hvem, der skal have det resterende øl fra spillet. Husk, der er ikke drikketvang. Det handler i beer pong om at ramme kopperne, ikke om hvem, der har drukket mest.

Basic rules til beer pong

Følgende regler er nødvendige for beer pong spillet og reglerne kan nemt spilles af nybegyndere. 

Beer pong regler for øvede nybegyndere

Følgende regler til beer pong kan ses om en opslagsbog for at holde styr på reglerne.

Vil du have styr på house rules, så læs med her i regler til øvede beer pong spillere.

Elbow 

Når du skal kaste, skal din albue være bag bordets kant. Overtræder du dette, er der omkast.

Hvis du mener, at din modstander overtræder, så sig det gerne inden h*n kaster. Husk det er god sportsmanship!


Plastic racks ved Danish series of beer pong regler nybegyndere øvedeDouble

Rammer dit hold i to forskellige kopper i samme runde, kaldes det en double.

De to kopper, I har ramt, skal fjernes og I får to ekstra kast. I kan ikke re-racke (omrokere og samling af kopperne) lige efter en double – det må I kun ved starten af en runde før I kaster.


Triple

Rammer både dig og din holdkammerat i samme kop, kaldes det en triple. Når I laver en triple, skal den ramte kop fjernes sammen med to ekstra kopper, som det andet hold bestemmer.


Re-rack

I løbet af jeres beer pong kamp må hvert hold re-racke én gang.

Et re-rack betyder bare at omrokere og samle modstanderens kopper, så de danner en trekant – så vidt muligt. Man gør det tit, når der er tre eller fire kopper tilbage, så de til sammen nu kan danne en diamant.

Dog må I re-racke uanset antallet af kopper, I har tilbage. Husk at I kun må re-racke i jeres tur før I kaster med jeres to bolde.

Spiller I uden en plastik rack, så skal kopperne stilles inden for markeringerne på bordet. Læs om cup formation i beer pong regler for øvede spillere.


Defence

I må gerne beskytte og forsvare jeres kopper. Det kan I gøre ved at have jeres hænder foran kopperne, når jeres modstander hold kaster.

beer pong for nybegyndere danish series of beer pong fest

Hvis din – eller din makkers – arm eller hånd bliver ramt, mens den er over bordet, tæller det som en ramt kop. Derfor skal I fjerne en kop, også selvom bolden ikke så ud til at ramme i en kop.

Det er også tilladt at slå en bold væk, når den har ramt bordet fra et bounce (bolden rammer bordet og hopper mod kopperne – se regler til øvede).

I kan også slå bolden væk, hvis den rammer en kant og hopper op i luften. Rammer I en kop i jeres forsøg på at redde jeres kopper, så tæller den som tabt – og ramt.


fest beer pong spil øvedeSpill it

Hvis dig eller din makker kommer til at vælte en af jeres kopper, tæller den som ramt og skal fjernes.

Det kan være, mens du er ved at forsvare mod en bounce, ved at slå en bold væk, der rammer en kant på din kop eller du vælter din kop ved en fejl.

Uanset hvad, så tæller koppen som ramt og den skal fjernes.


Fumble

Hvis enten dig eller din makker taber en bold ned i en af jeres egne kopper, er spilleren et fjols. Koppen tæller og skal fjernes.


beerpong regler til nybegyndereFixed cups

Jeres kopper – og modstanderens – skal altid stå i markeringerne på bordet.

Skøjter de rundt, fordi der er øl på bordet eller fordi kopperne er ramt på kanten af et skud, skal de stilles tilbage i markeringerne. Det gælder også vandkoppen.

Spil derfor med plastik racks, som holder på kopperne.


Behind Enemy Lines

Når du kaster, må din makker ikke stå ved siden af bordet. Når h*n kaster, må du heller ikke stå ved siden af bordet. Det gælder også jeres modstanderhold.Husk at have mindst

20 Beer pong kopper*
To vandkopper*
To bolde*
To Racks
1 bord

*Vi anbefaler altid at have mindst 10 stk. for meget, både af bolde og kopper.

God fornøjelse med din beer pong kamp.

PDF med Beer pong regler for nybegyndere

Beer pong regler for nybegyndere

Til beer pong festen