Beer pong regler – for øvede

Beer pong regler - for øvede

Planlægger du at arrangere sommerfest eller polterabend, der gerne må skille sig liiiiidt ud? Så hold den sjoveste beer pong fest!

Skal du være sikker på du kender basis reglerne til beer pong, så læs med i beer pong regler – for nybegyndere.

Humorkassen samarbejder med Tipsybox.dk, som er hovedsponsor for Danish Series of Beer Pong. Derfor kalder vi vores regler for de officielle beer pong regler – for øvede i dette blogindlæg. Vi kan anbefale dig at bruge vores tjekliste i blogindlægget om beer pong festen og derefter sætter dig ind i reglerne til beer pong for øvede her.

Vil du til sagen med det samme, kan du downloade en PDF med beer pong regler for øvede spillere her.

Hvad er beer pong?

Beer pong er et sjovt selskabsspil, der lokker til intern konkurrence og professionelle turneringer.

Beer pong er ikke blot et spil, hvor det handler om at være den, der er bedst til at ramme de andres kopper eller være den, der er bedst til at drikke mest øl.

Beer pong er en holdsport, hvor der findes forskellige turneringer, både for sjov og officielle. I Danmark findes der Danish Series Of Beer Pong, som afholder turneringer på barer og afslutter med et finaleevent.

Men er der helt ærligt seriøse beer pong regler?

Infografik beerpong regler for nybegyndere øvede

Også i den grad! Når du først er inde i dem, er de lette at finde hoved og hale i. Derfor har vi i samarbejde med DSOBP samarbejdet om at sammensætte beer pong regler – for øvede. Dem finder du længere nede.

START DIT BEER PONG SPIL

For at spille beer pong, skal du have en makker. Et hold består typisk af to spillere, for I vil have to bolde til hver kamp.

I skal derudover bruge et beer pong bord eller et bord, der måler 240 x 60 x 70cm. Det er nemlig de officielle mål, som sikrer det bedste spil.

I skal også bruge 10 kopper til hvert hold, to vandkrus, to bolde og to plastik racks. Disse racks holder hvert holds kopper på plads under jeres spil.

Hav gerne ekstra kopper og bolde, hvis nu nogle kopper bliver væk eller en bold trædes i stykker.

Vi spiller som udgangspunkt i de indledende runder altid med plastik racks til vores årlige finalevent.

Officielle beer pong regler– for øvede spillere

Vil du have en tjekliste til din beer pong kamp, så finder du den i dette blogindlæg.

Reglerne til Danish Series Of Beer Pong er skabt for at give et godt flow i spillet, så alle kan være med og spillet ikke trækkes unødvendigt ud. For at give et godt flow, er der derfor to sæt regler i vores officielle regelsæt. Nemlig Basic rules og House rules.

Beer pong regler for nybegyndere officielle regler liga beerpong spillereglerBasic rules spilles altid med til Danish Series Of Beer Pong, ligesom vi opfordrer vores samarbejdspartnere [barer, vi samarbejder med] til at spille med disse regler. Reglerne giver et godt tempo i selve kampene.

House rules er små tilføjelser, der er med til at give kampene og spillet kant. Det bestemmer I selv, om I vil spille med eller ej. Kan I ikke blive enige om I ønsker at spille med ekstra regler, så hold jer til vores Basic rules.

 

Basic rules til beer pong

Gør kampen klar ved at spille med enten seks eller ti kopper. Husk to skyllekopper med vand, så I kan holde boldene rene mellem hvert kast.

Start spillet med at bruge sten, saks, papir! Så enkelt er det. Ønsker I en anden metode, så læs op på reglerne hos Danish Series Of Beer Pong om Shoot off/face off eller læs med længere nede.

Brug basic og house rules med regler som elbow, bounce, on fire og så videre. Disse beskrives lige nedenfor. Er du ikke helt øvet endnu, så find vores beer pong regler for nybegyndere, så læs med her.

Spillet slutter, når et hold har ramt alle modstanderholdets kopper. Når dette sker, så vælger vinderholdet hvem, der skal have det resterende øl fra spillet. Husk der er ikke drikketvang. Det handler i beer pong om at ramme kopperne, ikke om hvem, der har drukket mest.

Nu videre til reglerne, som øvede spillere kan tilføje til sit spil.

House rules til
beer pongBeerpong regler for øvede

Følgende regler er ikke nødvendige for beer pong spillet og reglerne behøver ikke spilles af nybegyndere. Følgende regler til beer pong kan ses om en opslagsbog for at holde styr på reglerne.

Vil du have styr på basic rules, så læs med i vores blogindlæg med beer pong regler – for nybegyndere.

Bounce 

Skyder et hold sin bold ned mod bordet, for at få bolden til at hoppe – i stedet for at kaste lige ud i luften for at ramme kopperne – kaldes det et bounce.

Hvis en bold rammer i en kop, når den først har ramt bordet på modstanderholdets side, skal der fjernes en ekstra kop, som det forsvarende hold selv vælger. Du må gerne forsøge at slå bolden væk efter den har ramt bordet.


fest beer pong spil øvede

Rollback

Rammer bolden en kop og triller tilbage til over midten af bordet (altså din egen midte af bordet), må det angribende hold forsøge at tage den.

Får det angribende hold den før den rammer gulvet, får du eller din makker, et ekstra kast.

Det forsvarende hold må altid forsøge at få fat i bolden eller slå den af bordet, så det angribende hold ikke får den.

Ekstra kast, som kommer af et rollback, skal foregå som trick-shot. Skyd bolden under benet, bag om ryggen eller med ryggen til bordet – og gør dit bedste for at ramme en kop.


Blow/Finger

Rammer en bold en kop og snurrer rundt i koppen, må det forsvarende hold gerne forsøge at puste eller ‘pille’ bolden op med fingeren.

Koppen må ikke blive rørt eller flyttet på. Der må heller ikke komme øl med op, hvis der pustes og fingeren må heller ikke røre ved øllet nede i koppen.


Beer pong regler for øvedeOn fire

Rammer en af jer kopper tre kast i træk i tre runder, går spilleren on fire.

Det betyder, at man er brandvarm og er i et godt flow. Derfor må den spiller fortsætte indtil der misses en kop.

Er en spiller on fire i samme runde som en double, får begge spillere boldene tilbage, men spilleren er stadig on fire. Er en spiller on fire i samme runde som en triple, får spilleren sin egen bold retur.

Læs om double og triple i beer pong regler for nybegyndere.


Last chance/Revenge

Starter dit hold kampen og I rammer modstanderholdets sidste kop først, får de en sidste runde til at udligne, så I har haft lige mange runder.

Lykkes det for dem at udligne, går kampen i overtid.

Overtiden spilles med en kop, som er på plads 5 i hver ende af bordet. I skal nu skiftes til at kaste én bold mod koppen.

Når et hold rammer, er overtiden slut og holdet vinder kampen.


beer pong for nybegyndere danish series of beer pong fest beer pong for øvede

Face off/Shoot off

I stedet for at afgøre starten på spillet ved sten, saks, papir, kan I spille face off/shoot off.

Her skal en spiller på hvert hold, på samme tid, skyde efter modstandernes kopper, mens der holdes øjenkontakt.

Det hold, der først rammer, får lov til at starte ved at bolden gives til spilleren igen og der nu er to bolde på start-holdet.


Chug-A-Lug

Spiller I med Chug-A-Lug, betyder det, at de kopper, der er ramte, skal drikkes inden der må kastes igen. Dette gælder også ved en double eller hvis en spiller er on fire.

Husk at der ikke er drikketvang i beer pong. Husk det gode sportsmanship.


Cupformation

En cupformation er, når I samler kopperne i en diamant eller en trekant. Spilles der i overtid, sættes koppen på plads nummer 5 uden andre kopper omkring sig.

BeerPong Kop formation - opstilling plastic racks beer pong reglerKilde: Dimensions – Cupformation

Husk at have mindst

20 Beer pong kopper*
To vandkopper*
To bolde*
To Racks
1 bord

*Vi anbefaler altid at have 10 stk. for meget, både af bolde og kopper.

God fornøjelse med din beer pong kamp.

PDF – Beer pong regler officielle spilleregler

Til beer pong festen