5 nostalgiske brætspil

5 nostalgiske brætspil

Tror du, at du kan huske disse 5 nostalgiske brætspil? Tiden går hurtigt og før vi ved af det, er et nyt årti over os.

Alderen stiger umiddelbart, men vi er ikke blevet ældre – vel? 😉 Det kan derfor være sjovt at tage på en tur down memory lane fuld af brætspil, du med garanti har et kærligt forhold til.

Måske du kan genkende et af de 5 nostalgiske brætspil, vi har samlet sammen i vores liste? Læs med!

Operation

Spil nummer 5 over nostalgiske brætspil

Operation er et underholdende spil, hvor du sættes på prøve! Du er kirurg og bruger en pincet til at tage liiidt misdannede organer ud af den stakkels patient. Men tiden er knap!

Bedøvelsen er nemlig ved at aftage, så pas på patienten. Gør du noget forkert, lyser hans næse rødt og en anden kirurg må nu forsøge at rede bod på din tur.

Find Operation spillet lige her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Operation spillet

Spillets regler er simple. Undgå at gøre forkerte bevægelser, for du er midt i en operation! Sker det, lyser patientens næse rød og du skiftes ud med en ny kirurg.

Du skal operere genstanden ud af patienten, som du trækker på kort, der tilhører spillet. Måske er det hans Adams æble eller sommerfuglene i maven?

Fra alder: 6 år og op
Antal spillere: Fra 1 spiller og op
Spilletid: 15 minutter

Du finder det lige her.

Myretuen

Spil nummer 4 over nostalgiske brætspil

Andet spil over 5 nostalgiske brætspil er Myretuen. Et meget udbredt børnespil og findes garanteret i enhver 90’er SFO. Måske det er erstattet med et nyt eller den gamle eksemplar stadig dur. Temaet er stadig det samme. Du skal nemlig fange de andre spillers myrer!

De har forskellige dele af en tegning på sig, som samlet set er myredronningen. Samler du hende først, vinder ud spillet. Men pas på! Spillet er ret magisk, så vær forsigtig!

Find Myretuen spillet lige her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Myretuen

Vær den første til at samle din helt egen myredronning med de magnetiske spillebrikker. Men pas på at de andre ikke stjæler dine spillebrikker i deres forsøg på at samle sin egen myredronning. Den magnetiske mekanisme kan dog også være en ulempe for dig. For nogle gange frastødes den myrebrik, du har tænkt dig at snuppe. Og er det tilfældet, bliver din brik erobret.

Er du ekstra heldig, kan du få alle myrerne, der er fanget i fængsel! Og så er det med at være hurtigt til at komme hjem inden en af de andre hapser alle dine nye myrer.

Fra alder: 7 år og op
Antal spillere: Fra 2-4 spillere
Spilletid: 30 minutter

Du finder det lige her.

Fiskespillet

Spil nummer 3 over nostalgiske brætspil

Fiskespillet blev lanceret i 1980’erne og blev hurtigt en succes med sin roterende fiskedam, mens spillerne hver især var klar til at fange lykken med sin fiskestang.

Placer fisk i dammen med munden opad og kom batterier i spillet. Når fiskene roterer rundt i dammen, vil de på skift åbne munden i et stort eller lille gab. Og så er det med at slå til med fiskestangen i dit forsøg på at fange fisken!

Find Fiskespillet spillet lige her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Fiskespillet

Endnu en gang i dette spil, er regler simple. I vil hver især blive udstyret med en fiskestang, der skal hjælpe i jeres forsøg på at fange fisk.

Men fiskene giver ikke op uden kamp. De åbner kun munden på det helt rette tidspunkt – og så skal du slå til!

Fang flest fisk i din farve for at vinde – eller lav jeres egne regler.

Fra alder: 5 år og op
Antal spillere: Fra 2 til 4 spillere
Spilletid: 15 minutter

Du finder det lige her.

Labyrinth

Spil nummer 2 over nostalgiske brætspil

Tredje nostalgiske spil er Labyrinth spillet, der er skabt af tyske psykolog Max Kobbert og blev udgivet som ‘Den fortryllede Labyrint’. Senere har spillet givet flere versioner eller udgaver til stor fornøjelse.

I 1991 fik ‘Labyrinth’ den specielle præmie “Most Beautiful Game” af Spiel des Jahres. I dag findes der versioner i 3D, junior og sågar med Harry Potter tema, hvor labyrinten stadig er magisk.

Find Labyrinth udgaverne her spillet lige her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Labyrinth

Denne Labyrinth er som fortryllet. Stier og vejene skifter sig, mens du holder øjnene på spillepladen.. Hvordan er det muligt? Jo, ser du..

Hver gang du eller en af de andre skal have fingrene i en af jeres hemmelige skatte, skubber I til en af brikkerne, der påvirker hele spillet!

Fra alder: 8 år og op
Antal spillere: Fra 1 til 4 spillere
Spilletid: 20-30 minutter

Du finder det lige her. Der findes også flere versioner af spillet her som en af vores 5 nostalgiske brætspil.

Muselabyrinten

Spil nummer 1 over nostalgiske brætspil

Muselabyrinten er i august 2020 blev relanceret af Danspil efter mange år uden. Derfor får det en første plads på vores 5 nostalgiske brætspil

Måske du selv husker at have spillet Muselabyrinten som lille, og det egentlig var røget ud af din hukommelse? Så genopfrisk den og oplev nostalgien strømme ind over dig med at hygge dig på ny med spillet.

Find Muselabyrinten spillet lige her.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Muselabyrint

Forsøg at få hver af dine fire mus fra musereden ud gennem labyrinten og ind til præmien inde på spillepladen. Nemlig osten!

Og gør det helst så hurtigt som muligt – for den af jer, der først kommer ind med alle sine fire mus, vinder spillet!

Fra alder: 5 år og op
Antal spillere: Fra 2 til 4 spillere
Spilletid: 30 minutter

Du finder det måske mest nostalgiske brætspil, Muselabyrinten, lige her.

Køb nostalgiske brætspil