Gamle og nostalgiske brætspil

Gamle og nostalgiske brætspil

Du har måske en række klassiske og gamle brætspil, du husker tilbage fra din barndom. Måske det er Den fortryllede labyrint med dens magi? Eller Myreturen, der gemmer på magiske myrer? Ja, der gemmer sig faktisk meget magi i spil – uden tryllerier. Bare ren magi med minder.

De gamle og nostalgiske brætspil har vi nu besluttet af lave et helt blogindlæg om – for det er nu meget sjovt at go down memory lane og erindres de minder, du gemmer på med brætspil.

Det kan endda være at du finder dit yndlingsbrætspil som et loppefund, fordi det måske er ved at blive en kende gammelt og slidt. Men det kan du tolke som et godt tegn – at du kan få det billigt og stadig få sjove oplevelser med dit retro spil. Måske du totalt har glemt dit legendariske brætspil? Jamen så læs med og lad minderne strømme frem!

Lad os se engang - for husker du....

Myretuen

Myretuen brætspil børnespil familiespil gamle og nostalgiske brætspil guldbrikkenGodt nok er Myretuen allerede nævnt, men den fortjener at starte ballet i og med, at den i år 2020 har fejret 30-års jubilæum! I den forbindelse har Bog & Idé også kåret spillet som Året Børnespil 2020, hvor spillet 30 år forinden også vandt titlen som Årets Spil tilbage i år 1990. Dét må immerværk være er tegn på, at underholdningen i Myretuen spillet holder.

Så genoplev endelig dine barndomsminder med et spil Myretuen.

Magilabyrinten

Magilabyrinten brætspil gamle og nostalgiske spil børnspil familiespilSom næste spil i rækken af gamle og nostalgiske brætspil, må vi også hellere nævne Magilabyrinten! Det blev i år 2010 nomineret til Årets Børnespil, fordi det rummer sjov og en innovativ spilleplade med magneter, der giver liv og magi.

Magilabyrinten eller The Magic Labyrinth er et huskespil i en magisk labyrint med usynlige vægge. Det er med den magiske spilleplade, der giver jer udfordring i at huske, hvor væggene – for det er pokkers træls at støde ind i dem, hvis du glemmer det. Så gør jer klar til en hyggelig aften med at (gen)spille Magilabyrinten.

Du finder Magilabyrinten aka Den fortryllede Labyrint lige her.

Afrikas Stjerne

afrikas stjerne brætspil spil til børn børnespil nostalgiske og gamle Et spil, som jeg husker fra min egen barndom, er Afrikas Stjerne. Spillet er designet af finske Kari Mannerla tilbage i 1951 og er nærmest national eje i hvert hjem i Finland.

Det handler om at finde diamanten, Afrikas Stjerne, og nå hjem til sin hjembase, så de andre spillere eller tyve ikke hapser den fra dig. Spillet veksler i stor stil mellem held og gode valg, for børn og voksne er stillet lige i spillet. Voksne behøver altså ikke spille dårligere, for at børnene kan vinde, for I er ikke sikre på hvem, der vinder.

Du finder Afrikas Stjerne lige her.

Fiskespillet

fiskespillet børnespil nostalgi spil barndomsspil fishing game familiespil retrospil

Fiskespillet blev lanceret tilbage i 1980’erne, så mange 90’er børn har sikkert stiftet bekendskab med et nedarvet spil, hvor der manglede en fiskestang eller x antal fisk. Det er i hvert fald tilfældet med det spil, vi havde oppe hos min mormor og morfar 🤭

Så, træk en gammel sweater på og lad bare skægget stå – for du skal da med ud å’ fisk’! Tålmodighed er en dyd i spillet, mens fiskene roterer rundt og på skift åbner munden.

Du finder det nostalgiske brætspil her. Og i en Disney Frost udgave her.

Ali Baba

Ali Baba spil alibaba spillet brætspil retrospil retro spil barndom barndommens brætspil børnespil nostalgi gamle spil

I spillet Ali Baba handler det om at være modig, dygtig og faktisk også en anelse smart. Men hvordan pokker kan set spil, der handler om at sætte genstande på en kamels saddel dreje sig om at være modig og smart? Og at man skal være dygtig?

Tjo, ser du.. Du skal være modig, fordi kamelen ud af det blå SPRINGER OP, og giver jer alle et chok! Du skal være dygtig for at placere din genstand nænsomt og forsigtigt, så du ikke får irriteret kamelen, så det er under din tur, at den hopper op. Og smart, ja – du skal være smart med, hvor du vælger at placere din genstande.

Ali Baba er genialt for hele familien. Find det her.

Operation

Operation spil brætspil nostalgi spil gamle familiespil børnespil

Du bliver kaldt til operationsstuen for din patient har det skidt. Det er din opgave at finde ud af hvilken af hans skavanker, der skal opereres væk – og det er altså et par at vælge imellem. Adams æble, sommerfugle i maven og et knust hjerte er nogle af de skavanker.

For i Operation spillet er du nemlig doktor og får til opgave at operere din patient. Men pas på. Hvis du ryster på hænderne, vækker du patienten med et stort BIIIP på hans hjertescensor. Så træk i arbejdstøjet og kom med!

Kan du holde til de tre sidste? 😉

UNO

UNO kortspil black friday 2020 humorkassen brætspil børnespil nostalgi spil

Et klassisk kortspil, som stadig den dag i dag er et kæmpe hit, er UNO. Og undskyld mig, jeg forstår det godt.

UNO er nemt at have med på ferie, i skoletasken, til at ligge i fredagsbaren eller på stuebordet. Det ligger op til fællesskab, latter og hygge at sidde sammen med et kortspil i hånden. Og så er det jo også lidt sjovt at kunne smide en +4-kort, så du undgår at trække mange ekstra kort op!

Vil du lære dine børn om UNO på en legende måde? Så er der UNO Junior, hvor tallene er mindsket og et sødt dyr er i stedet midt på spillekortet. Dét er også hyggeligt og emmer af kvalitetstid.

Find UNO her.

Muselabyrinten

Muselabyrinten familiespil børnespil muse mus labyrint labyrinten brætspil børnespil spil til børn nostalgiske spil

Måske du husker det gode gamle Muselabyrinten? Det kan være du har en udgave, der er gemt i flere år – og som stadig virker upåklageligt? Måske du trænger til et nyt eller slet ikke har prøvet spillet før.

Danspil relancerede spillet i august 2020, hvor det stadig handler om at være den, der er hurtigste til at få alle sine mus ind til osten i midten af spillepladen.

Labyrint

Labyrinth brætspil børnespil retro spil nostalgispil labyrint gamle

Endnu et af de gamle og nostalgiske brætspil må være Labyrint. Dét har jeg brugt mange timer på at misunde andre spille i SFO’en og selv elske at spille det. Vi havde det nemlig ikke hjemme ved mig, så timerne med spillet har været magiske. Og ja, sat et spor i mig selv den dag i dag.

Labyrint er næsten som fortryllet og magisk. For alle spiller hinanden et puds ved at skubbe skatte og hemmeligheder så langt væk som muligt for de andre. Eller forsøger at skabe hemmelige gange hen til skattene selv. Hele spillet handler om at komme frem til de hemmeligheder, du har på dine kort, mens du skubber labyrinten til at indeholde blindgyder eller smutveje.

Find Labyrint her.

De omtalte spil