Spil der minder om

Spil der minder om...

Kender du det med at forelske sig i et spil, fordi det bare er SÅ godt? Det kan også være et element i spillet, du virkelig godt kan lide, som gør at du vil spille det om og om igen.

Det kan også blive lidt for meget af det gode, men hvilket spil minder så om det?

Det kan vi hjælpe dig med i dette blogindlæg – til de spil, hvor vi kan se en lighed, i spil der minder om hinanden. Så læs med og bliv inspireret.

Spil der minder om hinanden til vennerne

Catan

Catan er efterhånden en velkendt kending hos mange, der holder af at spille brætspil.

Såvel nye som rutinerede kan i hvert fald kaste sig over bords og være sin egen Settlers of Catansom spillet i tidernes morgen hed.

Så drag af sted på eventyr og skab infrastruktur på din helt egen ø, hvor modstandere og naboer viser sig hen af vejen.

Byt afgrøder og undgå tyven, der er på spil! Byg en strategi, der får dine veje stærke og byer store.

Må terningerne være med dig!

Spil der minder om Catan

Links: Catan samling, 7 Wonders, Small World.

7 Wonders

Hvis du er fan af den strategiske handel i Catan, kan 7 Wonders være lige noget for dig.

Spillet er meget fælles bybygningsspil, hvor du skal holde øje med dine konkurrenters planer ved at være påpasselig med dine spillekort.

Small World

Er det derimod selve kontrollen over dit territorium, der fanger dig i Catan, så er Small World et godt alternativ.

I skal hver vælge en fantasi race og etablere dem i et område af spillepladen, hvor du benytter deres unikke egenskaber til at udnytte ressourcer eller land. Men som spillet navn indikerer, kan det måske blive for småt til jer alle..

Tegn og Gæt

Tegn og Gæt er et klassisk spil, der igennem mange år har underholdt en del af den danske befolkning.

Elsker du tegnespil, så har vi tidligere skrevet et blogindlæg om de bedste tegnespil. Vi kommer også med nye ord til spillet, der med garanti vil underholde dig og dine venner.

Spil der minder om Tegn og Gæt

Blogindlæg Spil der minder om brætspil

Links: 1: Tegn og Gæt, 2: Concept, 3: Gæt en tegning – ekstrem, 4: Just One, 5: Time’s Up Party!

Ligheden mellem Tegn og Gæt og Concept er ikke ligefrem at tegne ord, men selve delen med at gætte. I Concept danner I ord, sætninger eller andre finurligheder stykke for stykke med farverige terninger. Indiker en nationalitet ved at bruge farver eller skab en bi med farver, flyve, og dyr.

Gæt en tegning – ekstrem

Gæt en Tegning – ekstrem og Tegn og Gæt er måske mere et match, for her tegner og gætter I! Dog skal I tegne med en ekstrem laaang blyant eller stå i spøjse stillinger, mens du tegner i Gæt en Tegning – ekstrem udgaven.

Just One

Med Just One spillet er rollerne vendt lidt om. Her er det dig, der skal gætte dit ord ud fra de andres ledetråde. Puha, det kan godt være liiidt svært – specielt, når man kun må skrive ét ord og hvis to skriver det samme, bliver begges forslag fjernet..

Time’s Up Party

I Time’s Up Party udgaven kommer I alle til at gætte, grine og mime. Her er lidt mere gang i jer, mens I har travlt i jeres tre runder. Fortæl om karakterer i første runde, nævn så kun ét ord i næste runde og slut af med af mime i sidste runde. I spiller med jeres 40 kort hele spillet igennem, men det er lidt svært i runde to. For hvis I både har Hulk og Schrek skal I kende forskel fra dem – med et ord.. Gisp!

UNO

Du er måske vokset op med UNO spillet, hvor det har været samlingspunkt i frikvartererne med vennerne. Det var det i hvert fald i min folkeskoletid, og nøj, hvor fik vi spillet om og om igen!

Så lad os komme til sagen med det samme.

Spil der minder om UNO

Blogindlæg Spil der minder om brætspil

Links: 1: UNO, 2: Kitten Casualty, 3: The Mind, 4: The Game, 5: Exploding Kittens samling.

Hele mekanismen i UNO med at trække kort og komme af med kort, er ens i spillet Kitten Casualty. Her er også handlinger, hvor man springer over en spiller og vender spillet. Men du kan også hidkalde dig The Dark Overlord og eliminere en modstander fra spillet! Lidt mere avanceret end i UNO og på vej hen ad mod Exploding Kittens spillet.

The Mind

The Mind og The Game går også lidt hånd i hånd, fordi grundelementerne heri også er med fokus på kort. I The Mind skal I forsøge at komme af med jeres kort på hånden i kronologisk rækkefølge fra 0-100. Nåh ja, sløjfen på halen er at I skal gøre det uden at tale sammen.

The Game

The Game har samme element i sig, men nu er det hele fire bunker I skal gå til at gå op. To bunker går fra 0-100, mens de resterende to går modsatte vej fra 100-0. I kan derfor lidt bedre tillade jer at fejle her i spillet, ligesom I også må tale liidt mere sammen. Men sværhedsgraden kan stadig føles!

Exploding Kittens

Og hvis vi rent teknisk skal se på ligheder, er de største nok at finde i UNO og Exploding Kittens. For i begge spil skal man af med sine kort. I Exploding Kittens er der dog tvistet med, at I skal trække kort op, når I afslutter jeres tur – og håber på, at det ikke er den eksploderende killing.

Trækker du den, risikerer du at blive elimineret fra spillet. Medmindre du har et es i ærmet 😉

Spil der minder om hinanden til familien

Danmark Spillet

Danspil har i mange år skabt familiespil, der findes rundt omkring i det danske land. Derfor er Danmark Spillet genialt at bruge til læring af Danmarks geografi, historie og kultur.

I rejser gennem landet, hvor I hver har 16 byer, der skal besøges via forskellige ruter. Den af jer, der først besøger alle og kommer hjem til sin start-by igen, vinder.

Spil der minder om Danmark Spillet

Blogindlæg Spil der minder om brætspil

Links: Danmark Spillet, Ticket To Ride samling, Afrikas Stjerne.

Hvis vi fokuserer på rejserelementet i Danmark Spillet, kan vi også se på Afrikas Stjerne. Her rejser I gennem Afrika for at finde den dyrebare diamant.

Men samtidig skal I passe på hinanden og tyven, der er på spil!

Igen med rejseelementet og tilsat mere taktik, er der Ticket To Ride samlingen. Her skal I skabe forbindelse gennem byer i Europa, USA og flere lande med tog. Jo længere togforbindelse, du har, jo flere point står du til at høste.

I kan spille en af de mindre og hurtigere udgaver, som Ticket to ride London, spille i flere timer med Rails and Sails eller starte helt fra bunden med Junior udgaven i First Journey.

Ali Baba

Ali Baba har brug for jeres hjælp! Han skal nemlig have pakket sit æsel til endnu en rejse gennem ørkenen. Men det er ikke helt så let – for hvad skal han have med på sin rejse?

Dét skal du og dine medspillere hjælpe til med i dette hårrejsende og overraksende spil! Spillet indeholder taktik som i Myretuen og fingerfærdigheder som i Klodsmajor.

Spil der minder om Ali Baba

Blogindlæg Spil der minder om brætspil

Links: Ali Baba, Cirkus Topito, Porcupine Pop.

Dér, hvor Ali Baba og Cirkus Topito minder om hinanden på, er ved at I aldrig kan vide om I skal bruge de samme elementer i spillet. For skal I det, kan jeres stabel af dyr og artister styrte sammen!

Her kan altså vente lige så stor en overraskelse om i Ali Baba! Åh åh.

Ser vi på Porcupine Pop, kan I heller aldrig være sikre på hvornår piggene skydes ud af pindsvinet! Spillet går på tur, så I kan aldrig være sikre og vupti. Så er piggene skudt ud!

Hvem Er Hvem?

Hvem er Hvem?-spillet er en sand klassiker, der findes i mange forskellige udgaver, hvis man ikke selv går i gang med at klippe og klistre i ren DIY stil.

Formålet er at gætte og huske korrekt ud fra de ledetråde, du spørger om, men også får be- eller afkræftet af din modstander.

Spil der minder om Hvem Er Hvem?

Blog indlæg Spil der minder om brætspil

Links: Hvem er hvem?, Dixit samling, Safari School.

Spil som Safari School er lidt som en billedløs udgave af Hvem er hvem?. I skal spillepladen igennem være hurtig til at svare på spørgsmål om dyr!

Det er derfor en genial måde at træne sit sprog på, ligesom det træner ens hukommelse. For hvad kendetegner en fisk? Dens gæller, at den har skel og en finne? Hvad så med en elefant eller en tiger?

Dixit spillet

I Dixit skal I også finde det rette spillekort, der er tale om. På din tur skal du digte, nynne, lave en fortælling eller noget helt fjerde, så du kan få de andre til at gætte dit spillekort.

De må selvfølgelig ikke vide hvilket, der er dit på forhånd, så der er frit spil for fantasien. Tilføj en af de mange udvidelser til spillet og hav til mange timers underholdning.

Du kan altid invitere vennerne til en hyggelig spilleaften, hvor I prøver spil som minder om Cards Against Humanity eller finder gamle og nostalgiske brætspil frem igen.

Kender du ikke forskellen på HINT spillene eller EGO spillene? Eller er det måske Escape room spil, der driller? Så lad os hjælpe!

Fejler alt, kan I altid spille Klodsmajor på nye måder.

De omtalte spil