De sjoveste mandelgaveidéer

Oprettet d.

De sjoveste mandelgaveidéer
De sjoveste mandelgaveidéer
De sjoveste mandelgaveidéer
De sjoveste mandelgaveidéer
De sjoveste mandelgaveidéer
De sjoveste mandelgaveidéer
De sjoveste mandelgaveidéer

Tilbage til blogoversigten

 

 

Juletiden nærmer sig med hastige skridt og lige pludselig er det tid til at få købt sig den sjoveste mandelgave.. men hvad skal det være i år?

 

Uanset om du søger en anderledes mandelgave eller bare ønsker en god undskyldning for at samle familien om et nyt spil, så læs med her! Vi har nemlig samlet et sæt super sjove spil, hvor både de små og store i familien kan være med!

1. Snaller'n

 

Som de første i hele Danmark, har Humorkassen fået fat i Snaller'n-spillet!

 

Snaller'n er et super interaktivt og grænsesøgende spil, som med garanti prikker til dine eller andres grænser - som lægger op til diskussion eller latter.

Spillet passer både til små og store virksomheder eller vennegrupper, uanset om I kender hinanden eller om I er nye bekendtskaber. I bliver hurtigt kloge at høre på, mens I hurtigt lærer hinanden bedre at kende, når I skiftevis trækker et af de unikke kort og læser højt.

 

Bliv udfordret med jeres holdninger i forhold til et væld af sager og fænomenter - mens du får bundet dit glas! 

 

 

 

2. Gæt en tegning - rejseudgave

 

I denne Tegn og gæt-lignende spil, skal alle spille mod alle for at slippe fantasi og kreativitet løs!

 

Det er nemlig din opgave at få de andre til at gætte hvad du tegner - og hvor du som gætter, skal gætte tegnerens opgave! Når du tegner, må du ikke bruge tal eller bogstaver, men det giver et supersjovt spil, hvor du får en endnu bedre tegning ved ikke at være god til at tegne, da de andre spillere rigtig kommer på prøve med at gætte!

 

I spillet får du 50 kort, hvor der er 6 ord på hvert, to blokke som består af en tegneblok og en kategoriblok, en blyant, et timeglas og en terning!

 

 

3. Game of Phones

Game of Phones er et super sjovt kortspil, der får jeres smartphones til at være en del af selskabet! Når I gør spillet klar til brug, skal I være tre spillere klar med jeres mobiler og blande kortene godt.

 

Formålet med spillet er at få samlet 10 kort, som du gør ved at imponere dommeren! Den ældste spiller starter og er derfor den første dommer i spillet, der tager øverste kort fra kortbunken.

 

På kortet kan der eksempelvis stå:” Vis det seneste billede af naturen du har taget”, som dommeren læser højt. Dommeren starter herefter en 60 sekunders timer på mobilen, mens de andre spillere skal finde deres sidste billede af naturen - eller hvad der ellers står på kortene. Spillerne skal altså lede sin mobil igennem for deres egne billeder i galleri, dropbox eller andensteds, de gemmer billeder, som de vil have dommeren skal vurdere efter de 60 sekunder er gået.

 

Nu skal spillerne en efter en vise billederne for dommeren. Dommeren skal altså vurdere hvem der har det bedste billede og giver opgavekortet til den, dommeren synes har det bedste billede af naturen, i dette tilfælde. Kan dommeren ikke blive enig med sig selv om hvem, der har det bedste billede, bliver kortet kasseret og ingen får point. Turen går videre til næste spillere og spillet går i urets retning!
 

Nu er det næste spillers tur til at blive dommer - og spillet går i urets retning. Den nye dommer vælger nu, igen, øverste kort i kortbunken, hvor der måske kan stå:” Vis det underligste kælenavn, du har i dine kontakter”.  Dommeren sætter en 60 sekunders timer, mens spillerne søger gennem sine kontakter for underligste kælenavne. Efter tiden er gået, viser alle spillere igen en efter en, deres sjoveste påfund og dommeren vælger en vinder!

 

 

4. Colorfox

Colorfox er et super enkelt spil, hvor du matcher dine kort på hånden med dem, der ligger på bordet. Kortene har hver et billed med fire farverige tændstikker på sig, som du skal matche.

 

Det handler om at placere kort med de farvede tændstikker ved siden af hinanden, så de passer sammen i farve. Det betyder, at hvis der ligger et billede med en grøn tændstik, så skal du selv lægge et billede med en grøn tændstik. Det giver dig foriøvrigt en grøn tændstik i point! Det virker umiddelbart nemt, men det bliver sværere, når du vil lægge et kort, der skal passe med flere farver på én gang!  Du vinder spillet ved at have et godt overblik, en smule held og at spille taktisk! Pointene tælles til sidst, hvor det gælder om at få samlet de rigtige farver af tændstikker.

 

Spillet er nemt at hive frem mellem retterne eller efter man har spist sig mæt for at vinde alle mandelgaverne!

 

 

5. Stickup

Vær taktisk og hurtig for at sikre sig point! Vælg de kort, der viser den rette farvekombination af tændstikker, der ligger på bordet. Men du skal være hurtig på aftrækkeren!

 

Kortene skal ligge synligt fremme på bordet, så man kan se hvilken - eller hvilke farve tændstikker, der er på kortet og senere, så man ved hvilken farvekombination, man skal kigge efter på kortene! To af spillerne vælger den tændstik, de har lyst til - og når alle spillere ser de to tændstikker, der er valgt, gælder det om at samle alle de kort til sig, der kan laves ved at bruge netop de to farvede tændstikker, der er valgt!

 

I spillet er der 45 kort, 15 farvede tændstikker og et sæt spilleregler. Spillet er hurtigt, men sjovt!

 

 

 

6. Rummy - rejseudgave

Rummy er et spil, hvor du forsøger at forbedre den hånd, du oprindeligt fik. Det kan du gøre, når det er din tur til at spille, enten ved at trække kort fra spillebunken eller tage kort, der er blevet kasseret af din modstander og så kasseret et kort fra din egen hånd.

 

Spil så I er to til fire spillere - vil I spille flere seks til otte, skal I bruge endnu et sæt Rummy spil. Husk at bruge papir og blyant til at holde styr på jeres scoring! I fleste Rummy spil, modsat mange andre kortspil, kan esser høje eller lave, men ikke begge. Så runs, der involverer es, må hedde Es-2-4 eller Es-Konge-Dronning, men ikke Konge-Es-2.

 

Den første person, der får sin hånd i en kombination på den ene eller anden måde, med et kort, der skal kasseres, vinder! For at starte spillet, skal hver spiller have et bestemt antal kort på hånden - spiller I to, tre eller fire spillere, skal I have 10 kort hver. Spiller I fem spillere, skal I have seks kort, mens hvis I spiller over fem spillere, skal I bruge to sæt kort og have i alt syv kort på hånden.
 

Udpeg en scorer og en dealer i starten af spillet. Dealeren er den, der giver spilleren sine kort - med korttypen nedad og de resterende kort i en samlet bunke på midten af bordet med ét kort med korttypen opad til at starte spillet på. Spilleren til venstre for dealeren spiller først. Enten kan man vælge at tage det kasserede første kort eller tage det øverste kort fra spillebunken. Kan man sætte dele eller hele hånden i en kombination, gør man det - hvis ikke, kasseres et kort fra hånden med forsiden at kortet op, så næste spiller kan gøre samme tur efter.

 

Spillet fortsætter i urets retning rundt om bordet. Når kortbunken løber tør, blandes de kasserede kort og tage i brug igen. Der er flere regler med wild cards, hvor I tilføjer jokere til spillet eller du kan lave 2’ere eller andre tal, vilde. Aftal på forhånd hvilke regler, I vil spille med!

 

 

 

Mangler du mere inspiration til spil, der er hurtige at sætte sig ind i, men giver mange timers sjov til juledagene? Så har vi remset et par stykker op her:

Qwixx

Sequence - rejseudgave

Dobble

Dixit

Dig In!

 

 

God spillelyst!